S-A DECLANSAT IADUL IN ZONA CU GRAD MAXIM DE RISC

O femeie de 66 de ani este în stare gravă după ce a fost lovită de un BMW condus de un tânăr de 23 de ani. Victima traversa strada pe  o trecere de pietoni  amplasata la iesirea dintr-o curba in zona  Kaufland si a fost acrosata de mașina al cărei șofer, din cauza vitezei cu care circula, nu a mai putut să o evite deși ar fi frânat. În urma manevrei, mașina s-a răsucit pe șosea, a lovit femeia cu partea laterală aruncând-o mai bine de 20 de metri pe șosea, apoi a intrat pe contrasens și s-a oprit într-un autoturism parcat în zona garajelor. Accidentul s-a produs miercuri seară, în jurul orei 20.00. Femeia, care locuiește în zonă, a fost transportată în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla exact cum s-a produs accidentul.

 

Acest eveniment de circulatie ar fi putut fi evitat daca autoritatile s-ar fi  aplecat cu seriozitate asupra problemelor de siguranta rutiera care treneaza in zona Kaufland.

Alarma buzoiana a sesizat de nenumarate ori, inca din 2015, pericolul iminent la care sunt supusi buzoienii. La 1 noiembrie 2016, cand onor comisie de siguranta rutiera schimba, aproape zilnic, sensurile unice din municipiu Alarma buzoiana, printre altele, venea cu urmatoarele precizari:

„Aspecte care au scapat comisiei Pentru fluidizarea traficului si pentru siguranta, trebuiesc desfiintate cele doua treceri de pietoni (una in curba si cealalta la o intersectie care sugruma circulatia, iar pietonii sunt intr-un pericol permanent) si amenajarea unei singure treceri pentru pietoni in zona care accede dinspre blocul A5 spre aleea care conduce spre intrarile de la toate magazinele care se alatura hipermarketului Kaufland. De retinut ca locurile pentru cele doua treceri de pietoni care sunt amenajate in prezent n-au nicio legatura cu logica rutiera, ci doar cu cea relationala si de interese obscure care n-au legatura cu prostimea din cartier.”

Ce spun riveranii…

Pentru a traversa in siguranta, riveranii evita trecerile de pietoni si se angajeaza in traversare prin locul unde ar trebui sa fie configurata „zebra”. Au fost cazuri in care pietonii care traversau neregulamentar, dar in siguranta, au fost sanctionati de catre politisti. Ghinionul unora dintre cei sanctionati a fost ca la doua zile dupa intocmirea procesului-verbal, sa fie acrosati pe trecerea de pietoni.

Riveranii cred ca mentinerea celor doua treceri de pietoni ar avea legatura cu echipajul politienesc ce sta ascuns in zona si ingroasa numarul de amenzi.

 

Anul trecut, in vara, politistii au promis ca vor rezolva problema. S-au luat angajamente la televizor….Reprezentantii Primariei au promis ca vor introduce datele in calculatorul profesorului de la Bucuresti care face simularea circulatiei dupa un program ingenios. Pana acum nu s-a rezolvat decat problema vorbelor. Cu vorbe nu se rezolva siguranta buzoienilor si fluidizarea traficului in zona Kaufland – Carrefour. Se spera sa se treaca la fapte, macar acum, in ceasul al 12-lea cand S-A DECLANSAT IADUL IN ZONA CU GRAD MAXIM DE RISC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings