ROMANESCU A RAMAS, PREDA SILIT SA PLECE ?

Liberalul Cristinel Romanescu a rămas vicepreşedinte al Consiliului Judeţean împotriva voinţei sale. Situaţia, fara precedent, este consecinţa unei prevederi legislative care arată că eliberarea din funcţia de vicepreşedinte este posibilă doar în condiţiile în care întruneşte voturile majorităţii aleşilor din Consiliul Judeţean. Iata si cum s-a derulat actiunea “maini ridicate”

Președintele interimar al Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a anunțat în plen că se va abține de la vot. Așa că, dintre cei 30 de consilieri prezenți, Cristinel Romanescu nu a participat la vot, au votat pentru adoptarea hotărârii zece consilieri (cei nouă ai PNL și Mariana Tudor, membru al Alianței Liberalilor și Democraților), în timp ce 19 consilieri (PSD-cu exceptia consilerului Adrian Ghiveciu, independenți și proaspeții membri UNPR, foști PP-DD) au votat împotrivă. În aceste condiții, Romanescu rămâne vicepreședinte al Consiliului Județean, un nou vot pe această temă putând fi dat, conform secretarului județului, Laurențiu Gavrilă, numai dacă Romanescu va mai formula o nouă cerere de eliberare din funcție.

 

Va reamintim ca gestica de a demisiona din functia de vice i-a fost sugerata lui Romanescu de catre o parte dintre liberalii noi pe motiv ca se afla intr-un blat continuu cu PSD. Normal ca Romanescu a negat vreo legatura de blat. Mai mult, liberlii noi l-au adus la Buzau pe liberalul vechi Petrache, cu functie la varful PNL, liberal care a zis “stop joc”. Liberalii vechi de la Buzau au plans si ei pe umarul lui Petrache si au spus ca la noi se bate pasul inapoi din cauza lui Cezar Preda, solicitand, daca se vrea liniste in organizatie, inlaturarea deputatului ex-pedelist.

Surse liberale sustin, ca la nivel de Capitala, s-ar fi dispus inlocuirea lui Preda din functia de co-presedinte panelist la nivel de Buzau.

In zilele urmatoare vom vedea cum se vor mai derula ostilitatile in sanul organizatiei liberale. Chestia este ca ce am anticipat s-a si intamplat. Ramane de vazut reactia marilor liberali dupa frumoasa sedinta de CJ petrecuta astazi. Oricum, telefonul primit de Romanescu imediat dupa sedinta anunta prognoze sumbre pentru liberalii vechi si noi din urbea noastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings