ALARMA A ANTICIPAT BINE! JUDECATORIA SE MUTA LA GALLERIA

Comisia de evaluare a ofertelor depuse în vederea atribuirii contractului de închiriere a unui sediu pentru Judecătoria Buzău va anunța, astăzi, câștigătorul procedurii, care va fi selecționat dintre SC Eurosting AAW Industry, deținătorul Galleria Mall, și proprietarii clădirii situată pe strada Alexandru Marghiloman nr. 2, reprezentați de Leontin Bucur și Adrian Gerard Dimciu.

Conform documentelor depuse de cei doi ofertanți, selectați dintr-un număr de patru participanți la procedura de achiziție – SC Conprif S.A, ofertantul unui imobil situat la intersecția străzii Frăsinet cu Chiristigii, și societatea Solo Prod, cu un imobil aflat în Zona Industrială, ieșind din cursă – cea mai bună ofertă este cea a deținătorului Galleria Mall, SC Eurosting AAW Industry, cu un preț de 7,48 euro pe metrul pătrat lunar, față de 9,45 euro/mp, cât au oferit proprietarii din imediata vecinătate a Bazarului. Astfel, diferența între cele două oferte, pe întreaga perioadă contractuală, este de peste 1 milion lei (10 miliarde lei vechi, respectiv aproape 225.000 euro), bani care ar trebui achitați în plus de Ministerul Justiției în cazul în care s-ar opta pentru clădirea din vecinătatea Bazarului.

In data de 23 octombrie 2014, Alarma buzaoiana prezenta un material in care anticipa faptul ca Judecatoria Buzau este posebil sa se mute in Galleria Mall. Iata continutul materialului publicat in data de 23 octombrie 2014:

 

“Judecătoria Buzău se va muta în curând într-un nou sediu.  Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc, care miercuri a vizitat  clădirea în care funcţionează Judecătoria Buzău şi Tribunalul Buzău, a avut o discuție cu magistrații si a dat unda verde pentru gasirea unei locatii noi . Ministrul Cazanciuc a declarat că le-a recomandat șefilor instanțelor buzoiene să găsească cât mai rapid o clădire pe care să o închirieze pentru Judecătorie, iar banii vor veni de la Ministerul Justiţiei. Cazanciuc a promis demersuri pentru amenajarea sălilor de judecată și suplimentarea schemei de personal. Chiar inainte de sosirea ministrului, magistratii buzoieni se pare ca identificasera o locatie care sa satisfaca nevoile institutiei. Nu in cladirea fostului Spital Bratianu de pe Balcescu, ci intr-o cladire  din zona de nord a municipiului, mai mult ca sigur locatia fiind la Galleria Mall.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings