RO ALERT, STATI IN CASA, DRUMURI INCHISE

Se tot vorbea de faptul ca sfarsitul de saptamana nu o sa fie cu vreme buna. Asa ca, avertizarile au inceput sa curga. Prima a fost pe la ora pranzului cand Politia a tras primul semnal de alarma.”

Conform avertizărilor emise de meteorologi, în acest weekend județul Buzău se va afla sub cod galben de viscol.

Echipajele rutiere, dar și întreg dispozitivul de ordine publică va acționa în teren pentru monitorizarea traficului, pentru rapiditate în intervenție, dacă apar situații ce impun sprijinul nostru.

De asemenea, polițiștii se vor asigur că viabilitatea drumurilor este una corespunzătoare, în caz contrar urmând a fi luate măsuri legale în consecință, măsuri care pot varia de la informare până la aplicarea de sancțiuni conform competențelor, astfel încât să fie prevenite incidente nedorite.

Polițiștii îndrumă participanții la trafic la prudență în condus.

De asemenea, atenționam conducătorii auto să se angajeze în deplasări în aceste condiții meteorologice numai în cazuri ce nu suferă amânare! Dacă se impune să plece totuși, să respecte indicațiile polițiștilor, având în vedere posibilitatea de a fi restricționată trecerea pe anumite tronsoane de drum, să se asigure că starea tehnică a mașinilor cu care pornesc la drum este bună, să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă, șoferii care nu respectă aceste obligații fiind pasibili și de sancțiuni contravenționale, pe lângă riscul cel mai mare și anume acela de a fi implicați în evenimente rutiere ce le-ar putea pune în pericol siguranța sau chiar viața.”

Ultimul mesaj, venit dupa ora 21.00, a fost unul RO ALERT, cu indemnul “STATI IN CASA”

Mai multe tronsoane de drumuri naţionale  au fost închise sâmbătă noaptea din cauza viscolului puternic care se înregistrează în judeţul Buzău.

Conform prefectului judeţului Buzău, Daniel Marian Ţiclea, începând de sâmbătă, de la ora 20.15 se închide DN2E85 km 115 Buzau – până la limită cu judetul Vrancea.

De la aceeaşi oră se va închide DN 22 Râmnicu Sărat- limita cu Brăila iar de la ora 20.40 nu se va mai circula nici pe DN2B Buzău – limita cu judetul Brăila.

Restricţii vor fi impuse şi pe DJ 203 Valea Râmnicului -Ziduri -Balaceanu -limita cu judeţul Brăila.

Conform prefectului judeţului, toate aceste tronsoane de drum vor fi închise din cauza viscolului, a izibilităţii scăzute sub 50 m, conditiile fiind improprii desfăşurării traficului în siguranţă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost închise următoarele tronsoane de drumuri:

1. DN2E85 Buzău (jud. Buzău) – limita cu jud. Vrancea;

2. DN22 Râmnicu Sărat (jud. Buzău) – limita cu jud.Brăila;

3. DN2 B Buzău (jud. Buzău) – Brăila (jud. Brăila).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings