REZONANTE…

NATIONALE.Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Zoe Dumitrescu Buşulenga (devenită ulterior Maica Benedicta) afirma despre Eminescu: (…) Căutător de absolut în viaţă, în gândire şi creaţie, Eminescu s-a desfăşurat cu cele mai înalte registre ale cunoaşterii, compensând gravele imperfecţiuni ale realului prin care se simţea închis de necesitate. Şi în căutările lui înfrigurate, a pendulat el, liricul admirabil, ‘între filosofii’, s-a cufundat în mituri, a încercat să pătrundă în ştiinţă, cercetând necontenit căile ce duc spre frumuseţi şi adevăruri supreme”, conform site-ului www.cuvantul-ortodox.ro.  

LOCALE. Pe 15 ianuarie 2019, Colegiul National”Mihai Eminescu” Buzău îşi deschide porţile către comunitate, pentru o întreită sărbătoare. În cadrul unui proiect cultural amplu, dedicat Centenarului C.N.”Mihai Eminescu” Buzău, au avut loc ateliere și lecții demonstrative, întâlniri cu personalități ale culturii române, cu absolvenți de marcă ai școlii, expoziţii și momente artistice, realizate de elevii şi profesorii colegiului, în colaborare cu instituţii importante din judeţ – I.S.J Buzău, Teatrul „George Ciprian”, Primăria şi Consiliul Judeţean. Întâlnirile au avut ca punct de plecare istoria școlii noastre,  de-a lungul celor 100 de ani de la înființare, și  sprijinite de către Asociația Pentru Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Buzău.

DIN PALATUL COMUNAL.Pe 15 ianuarie 2019, in Palatul Comunal s-au produs modificari majore de personal. Prima schimbare se refera la prima zi de munca a doamnei fost prefect Maria Buleandra in postura de consilier al primarului Toma.  A doua schimbare se refera la renuntarea la serviciul Patrimoniu a doamnei Rodica Cuza si preluarea conducerii altui serviciu din Primaria Buzau. A treia, dar nu cea din urma, se refera la postul de director detinut de fostul prefect Gabriel Balta, acum adjudecat prin concurs…probabil de un viiitor prefect. Nu se stie niciodata ce ne aduce ziua de maine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings