PROIECT INEDIT- PARC ŞCOALĂ PENTRU BICICLIŞTI

Miercuri, 7 mai a.c., ora 10.00, va avea loc lansarea proiectului „Parc şcoală pentru biciclişti”, iniţiat de crangInspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău prin Poliţia municipiului Buzău, în colaborare cu Primăria municipiului Buzău şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău.

Desfăşurat sub sloganul „Buzăul dă prioritate vieţii”, proiectul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 16 ani şi contribuie la formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie de către biciclişti, copiii fiind implicaţi, astfel, într-o situaţie de trafic reală.

Pentru aceasta, în Parcul Crâng din municipiul Buzău a fost amenajat un parc tematic pentru micii biciclişti, prevăzut cu indicatoare şi semafoare, unde copiii pot pune în practică regulile de circulaţie învăţate.

Proiectul „Parc şcoală pentru biciclişti” are drept scop creşterea gradului de informare a copiilor cu privire la comportamentul adecvat şi măsurile de siguranţă personală pe care trebuie să le pună în practică pentru a evita implicarea în evenimente rutiere.

În cadrul evenimentului, se va desfăşura şi faza pe municipiu a concursului „Educaţie rutieră – Educaţie pentru viaţă”, la care vor participa elevi de la unităţi de învăţământ din municipiul Buzău, însoţiţi de profesori îndrumători.

Copiii prezenţi la lansarea proiectului vor primi din partea organizatorilor broşura „Micul biciclist”, realizată cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Buzău, iar concurenţii vor obţine la final „permisul de biciclist”, ce le va fi acordat de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings