PRIMARUL VREA DEMISIA PREFECTULUI

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, îi cere ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, ridicarea carantinei instituite în cartierul Poștă și demiterea prefectului Leonard Dimian. Într-un document transmis joi ministrului de Interne, primarul Buzăului prezintă argumentele pentru care măsura carantinării unui cartier cu peste 2000 de locuitori este inadecvată. ”Nu este o chestie dreaptă pentru că puteau fi extrași pacienții bolnavi de acolo și să se țină sub monitorizare zona.”

Ancheta epidemiologică și filmările apărute în spațiul public arată că pacientul-sursă, cel care a îmbolnăvit alte câteva zeci de persoane, ar fi plecat de la domiciliu în perioada Paștelui, ar fi mers în județul Ialomița, unde s-ar fi infectat, iar, într-o altă zi, ar fi petrecut împreună cu rudele, într-o gospodărie, fără să fie ”deranjați” de forțele de ordine.

În legătură cu aceste cereri, Instituția Prefectului Județul Buzău a transmis că ”prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian, nu comentează demersurile domnului primar Constantin Toma, pe care le face posibilă libertatea de exprimare de care beneficiază fiecare cetățean.

În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu și de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Leonard Dimian are ca preocupări esențiale în această situație de urgență limitarea răspândirii Coronavirusului și sănătatea populației, nu dezbaterea politică.

Buzoienii trebuie să știe că autoritățile își fac datoria potrivit competențelor și iau cele mai bune decizii pentru siguranța epidemiologică a cetățenilor.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings