BULETIN INFORMATIV, 16 MAI 2020

BULETIN INFORMATIV, 16.05.2020

Astăzi, 16 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • 252 persoane se află în carantină instituționalizată;
 • 219 persoane sunt în izolare la domiciliu.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 5 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului Buzău a ajuns la 104.

CAZUL 100 – pacient sex masculin, 6 luni, contact direct cu cazul 86 (bărbat 46 de ani, internat la Secția PNF a Spitalului Județean după ce a prezentat simptomatolgie, transferat apoi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat).

CAZUL 101 –  pacient sex masculin, 51 ani, provine din focarul înregistrat în cartierul Poștă.

CAZUL 102 – pacient sex feminin, 38 ani, din municipiul Buzău, contact direct cu cazul 85 (bărbat 44 de ani, internat la Secția PNF a Spitalului Județean, transferat apoi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat).

CAZUL 103 – pacient sex masculin, 7 ani, din municipiul Buzău, contact direct cu cazul 85.

Cazul 104 –  pacient sex feminin, 15 ani, din municipiul Buzău, contact direct cu cazul 85.

Toți pacienții sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Ramnicu Sărat. Ancheta epidemiologică va stabili toți contacții direcți ai acestora.

 

BULETIN INFORMATIV, 15 MAI 2020

Astăzi, 15 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • 252 de persoane se află în carantină instituționalizată;
 • 251 de persoane sunt izolate la domiciliu;
 • 97 de cazuri confirmate cu COVID-19;
 • 18 persoane au fost declarate vindecate;
 • 1905 persoane au fost testate.
 • La data emiterii Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 76066/4.05.2020, carantina în Cartierul Poștă a fost instituită pe perioada stării de urgență, care a încetat pe data de 14 mai 2020, la ora 24.00, termen anterior împlinirii celor 14 zile prevăzute de legislația în vigoare ca fiind perioadă de carantină. Prin aprobarea Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 76237/14.05.2020, semnat de către dl secretar de stat Raed Arafat, se menține măsura de carantină în Cartierul Poștă din municipiul Buzău pentru o perioadă de încă 3 (trei) zile până pe data de 17 mai 2020 (inclusiv).

BULETIN INFORMATIV, 14 MAI 2020 

Astăzi, 14 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • 255 persoane se află în carantină instituționalizată;

253 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 2 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 97.

Cazul 96: pacient de sex masculin, în vârstă de 67 de ani, din municipiul Buzău, cadru medical (asistent) în Policlinica Municipală N. Titulescu.

 • Ca urmare a faptului că este al doilea caz confirmat în această unitate medicală, Direcția de Sănătate Publică Buzău a luat decizia întreruperii activității pe o perioadă de 7 zile, după care se va retesta personalul, iar în funcție de rezultatul acestor testări se va decide în consecință. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Cazul 97: pacient de sex masculin, în vârstă de 30 de ani, din Râmnicelu. A prezentat simptomatologie, a fost adus cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, rezultatele fiind pozitive.

Ambii pacienți au fost internați la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

 

BULETIN INFORMATIV, 13 MAI 2020

 Astăzi, 13 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • 249 persoane se află în carantină instituționalizată;
 • 238 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 12 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 95.

Cazurile 84 – 95:            

 • Șase dintre aceștia provin din focarul identificat în cartierul Poștă: trei copii cu vârste cuprinse între 4 luni și 6 ani și trei adulți cu vârste cuprinse 24 și 35 ani.
 • Doi dintre pacienții confirmați au prezentat simptomatologie și au fost internați la Spitalul Judetean de Urgență Buzău – Secția Pneumoftiziologie (izolați).
 • Ceilalți patru pacienți prezintă afecțiuni cronice, iar testarea s-a efectuat în conformitate cu Metodologia Institutului Național de Sănătate Publică cu privire la algoritmul de testare.

Toți pacienții au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Anchetele epidemiologice sunt în curs de desfășurare pentru stabilirea măsurilor ce se impun și stabilirea tuturor contacților.

 

 

 

BULETIN INFORMATIV, 12 MAI 2020

 Astăzi, 12 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • 240 persoane se află în carantină instituționalizată;
 • 242 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 16 cazuri de infectare cu COVID-19. numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 83.

Cazul 68: pacient de sex feminin, în vârstă de 3 de ani, din municipiul Buzău. A fost internată pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, împreună cu tatăl său. După primirea rezultatelor, a fost transferată la Spitalul Victor Babeș din București.

Cazul 69: pacient sex masculin, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Buzău. A fost internat pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, împreună cu fiica sa (cazul 68). A fost transferat la Spitalul Victor Babeș din București.

Celelalte 14 cazuri provin din localitatea Râmnicelu și au fost internate la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

 

BULETIN INFORMATIV, 11 MAI 2020

 Astăzi, 11 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • 226 persoane se află în carantină instituționalizată;
 • 210 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu Coronavirus la nivelul județului Buzău a ajuns la 67.

Cazul 65: pacient de sex masculin, în vârstă de 51 de ani, din satul Râmnicelu.

Cazul 66: pacient sex feminin, în vârstă de 23 de ani, din satul Râmnicelu.

Cazul 67:  pacient de sex masculin, în vârstă de 50 ani, din satul Râmnicelu.

 

Pacienții au fost testați pentru Coronavirus, iar rezultatele au fost pozitive. Sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

 

BULETIN INFORMATIV, 8 MAI 2020

 Astăzi, 8 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • 227 persoane se află în carantină instituționalizată;
 • 202 de persoane sunt izolate la domiciliu.Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu Coronavirus la nivelul județului Buzău a ajuns la 61.Cazurile 54 – 59: trei minori cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani și trei adulți cu vârste cuprinse între 23 și 53 de ani. Cele șase persoane sunt contacți direcți ai cazului nr. 41 (pacient de sex masculin, în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în județul Buzău și a fost confirmat pozitiv în data de 3 mai 2020 în Focșani).Toți se aflau în izolare la domiciliu de la momentul declanșării anchetei epidemologice demarate în urma confirmării cazului nr. 41. Pacienții sunt asimptomatici și au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.Cazul 60: pacient sex masculin, în vârstă de 32 de ani. A venit din Marea Britanie  în data de 26 aprilie 2020 și a intrat în carantină într-unul din centrele amenajate la nivelul județului Buzău. A prezentat ușoară simptomatologie, a fost preluat cu ambulanța și transportat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, unde i-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus, rezultatele fiind pozitive. A fost transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.Cazul 61:  pacient de sex masculin, în vârstă de 10 ani. Este contact direct al cazului nr. 42 (pacient de sex feminin, în vârstă de 68 de ani, confirmată pozitiv în data de 4 mai 2020). Pacientul a fost transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru stabilirea tuturor contacților.

Astăzi, 7 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • 221 persoane se află în carantină;
 • 182 de persoane sunt izolate la domiciliu;

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu Coronavirus la nivelul județului Buzău a ajuns la 53.

 

Cazurile 48 – 53: cinci minori cu vârste cuprinse între 11 luni și 17 ani și un adult în vârstă de 23 de ani. Persoanele fac parte din contacții cazului nr. 21 din Cartierul Poștă. Toți se aflau în izolare la domiciliu de la momentul confirmării cazului nr. 21. Pacienții sunt asimptomatici și au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

 

Menționăm că noile cazuri pozitive provin de la aceleași adrese unde au fost înregistrate cazuri pozitive de Coronavirus și în zilele trecute. Având în vedere informațiile apărute în mediul online suntem în măsură să precizăm că, până în prezent, NU a fost înregistrat niciun caz pozitiv pe str. Gârlași din municipiul Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings