PARTIDELE SI-AU “botezat” CANDIDATII

Titi Petre

Putem spune ca saptamana aceasta a fost saptamana cea mare, saptamana in care partidele si-au incolonat candidatii pentru alegerile parlamentare, au pus in bratele staff-ului tehnic bibliorafturile doldora de semnaturi si au mers la BEJ pentru binecuvantare. Precum la paradele militare, pregatirile au inceput  inainte cu saptamani bune, au fost perioade de tatonare, perioade de negociere dirijate de sefii de filiale si orchestrate de la Bucuresti. Totul pentru botezul listelor si apoi binecuvantare din partea electoratului. A fost ca un ritual de marturisire din partea celor care aspirau la un loc eligibil pe lista de candidati, iar sefii de filiale, de voie de nevoie, s-au leapadat de parte dintre vechii parlamentari care au fluierat in biserica. Chiar inainte de oficializarea listelor tinute in Taina, cel ce a urmat sa fie analizat a trecut printr-un ritual al exorcizelor si lepadarilor de diavol. Te lepezi de satana ? si de toate lucrurile lui? si de trufia lui ?

Iar cei care nu se leapada dupa ce au fost intrebati de trei ori…nu se mai regasesc pe listele de candidati. In concluzie, cu listele tinute in Taina, candidatii la Camera si Senat pentru sezonul 2021-2025, imbracati la patru ace, parfumati si fardati in obraji, asezonati cu masti care ascundeau zambete si amaraciune, au mimat mesaje in fata a cativa ziaristi meseriasi, dar  si a mai multor specimene din breasla ostila, plecacioasa si cu punga groasa.

Deocamdata nu prezentam listele. De asta s-au ocupat altii. Dupa validarea de catre BEJ vom caracteriza personajele principale, adica aflate pe locuri eligibile, tinand cont de actiunea si inactiunea lor, de trasaturile revelatoare, ce-au facut la viata lor, ce stiu sa faca si ce ar putea sa faca din punct de vedere legislativ pentru a le fi mai bine lor si familiilor lor. Cat despre noi, Dumnezeu cu mila!

O analiza similara am prezentat cu o luna inainte de alegerile locale si votul buzoienilor a demonstrat ca m-am incadrat intr-o marja de 1%. Dupa publicarea analizei, multi sefi de partide influientati de PR-urile lor, in loc sa priveasca spre dezastrul politic care-i asteapta dinspre oras, au preferat sa accepte linguselile lingailor ce i-au convins ca tare frumosi si dastapti mai sunt… Si acum nu mai sunt…

Se spune ca omul din greseli invata, iar greselile ar trebui sa fie lectii de viata. Dar   asta nu e valabil si pentru politicienii tisniti spre a fi fruntea noastra. Oamenii si-au adus PR-uri noi, cu fusta lunga si minte scurta, specialisti in proiecte europene de Arta ipocriziei…Si asta o sa-i coste pentru ca Mos Niculae vine doar cu sacul sau pleaca cu rucsacul de voturi…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings