ORARUL “BOBOCILOR”

Potrivit documentului publicat pe site- ul www.edu.ro şi aflat în dezbatere publică până marti, 19 februarie, elevii din clasa pregătitoareclasa zero vor face, într-o săptămână, trei ore de matematică, una de explorarea mediului, cinci ore de limba română, o oră de educaţie pentru societate, una de religie, două ore de arte vizuale şi lucru manual, două de muzică şi mişcare, două de educaţie fizică, una de dezvoltare personală şi două cursuri opţionale, în care învăţătorul stabileşte ce se va studia exact.

Noutatea absolută în ceea ce priveşte proiectul de programă pentru învăţământul primar e legată de creşterea numărului orelor de sport: se vor face câte două pentru toate clasele, plus două ore de muzică şi mişcare pentru elevii din clasa pregătitoare, clasa întâi şi clasa a II-a.

Despre necesitatea introducerii unui număr mai mare de ore la educaţie fizică s-a făcut mare tam-tam în ultima vreme, însă părinţii sunt sceptici că învăţătorii vor respecta “scriptele”. Cadrele didactice sunt mulţumite că programul-cadru pentru învăţământul primar a fost finalizat, dar mai ales că sunt consultate în dezbaterea publică

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings