Opt tineri politisti au intrat “in paine”

În ziua de 27 noiembrie a.c., opt absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina, promoţia noiembrie 2023, s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru a fi numiţi în funcţie potrivit pregătirii şi specializării urmate în şcoala de poliţie.

Astfel, șase dintre ei au fost repartizaţi să-şi desfăşoare activitatea la posturi de poliţie comunale, iar alți doi urmează să activeze în domeniul rutier.

Emoţionaţi de prima zi în activitate, dar fericiţi de întoarcerea acasă, cei opt buzoieni au fost primiţi cu entuziasm şi colegialitate de poliţiştii unităţii noastre.

Nou-veniții vor fi preluați de polițiștii Serviciului de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, pentru  desfășurarea primului modul de inițiere în carieră. Activitățile vor începe prin consolidarea cunoștințelor teoretice în dialog cu specialiști pentru fiecare domeniu în parte, exersarea unor procedee de tactică, urmând a aprofunda inclusiv elementele de teorie a tragerii, dar și regulile și măsurile de siguranță privind mânuirea armamentului.

Noțiunile de teorie însușite de noii polițiști vor fi puse ulterior în practică, cu ajutorul instructorilor de tragere din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Pentru primele 6 luni, ei îşi vor desfăşura activitatea sub supravegherea unui tutore profesional din cadrul formaţiunilor de ordine publică și rutieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings