NU CUMVA… CAINII SUNTEM NOI ?

Tragedia greu de cuprins in cuvinte a lui Ionut, baietelul de 4 ani omorat de caini vagabonzi in Bucuresti, a reaprinsmaidanezi in societatea romaneasca subiectul maidanezilor.
De 23 de ani tema este tarata de toate partidele si toti primarii prin toate campaniile electorale, au mai existat decese in intreaga tara.
Eutanasierea cainilor este blocata de legea Marinescu, iar legea care urma sa corecteze acest blocaj a fost atacata de USL la CCR si blocata la randul ei prin decizia Curtii.
Niciuna sintre solutiile incercate pana acum nu pare sa fi dat rezultate, numarul cainilor fiind tot mai mare, iar agresivitatea lor la fel
Dupa decesul copilului, Traian Basescu a cerut guvernului sa emita o ordonanta de urgenta care sa prevada eutanasierea cainilor care nu sunt adoptati intr-un interval de timp. Premierul a refuzat si a pasat raspunderea Parlamentului. Primarul Sorin Oprescu a anuntat ca va chema bucurestenii la referendum pentru a se pronunta in privinta eutanasierii cainilor vagabonzi.

Restul romanilor sunt impartiti in pro si contra. Unii spun sa iubim si cainii vagabonzi, altii sa starpim cainii vagabonzi. Problema patrupedelor este insa mult mai spinoasa si trebuie privita cu maxima seriozitate. Si aici trebuie sa privim nu numai problematica dintosilor vagabonzi, ci si ce a cainilor de companie. Si asta pentru ca trotuarele si locurile de joaca pentru copii si aleele din parcuri sunt acoperite de rahati de caine. Cel putin de trei ori pe zi, stapanii sunt tarati de lese pentru ca aninmalele de companies a-si faca nevoile pe unde apuca: in lift, pe scari, pe trotuare, pe alei si mai ales in locurile special amenajate pentru joaca prichindeilor.

Oricare ar fi solutia impusa de Parlament sau oricare alt organ, cu siguranta nu va fi una agreata de romanii nostri din tara ori din afara. Si cam toti au dreptate pentru ca la vorbe si la aratat cu degetul nun e intrece nimeni. Daca noi am marai mai putin si am face ceea ce trebuie, sa ne facem treaba, sa aplicam legea, sa respectam promisiunile fata de prostimea care ne-a ales,   atunci nici cainii n-ar musca. Nici n-ar latra… Cred ca intai trebuie sa eutanasiem cainii din noi si apoi sa ne aplecam asupra patrupedelor din strada….

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings