MESAJE DE LA ESCROCI

Poliţiştii atrag din nou atenţia buzoienilor să nu dea curs mesajelor primite pe telefonul mobil până nu verifică mesajveridicitatea acestora.

O râmniceancă a fost înşelată în week-end cu suma de 130 de lei. Femeia, în vârstă de 47 de ani, a primit sâmbătă un sms prin care era atenţionată că trebuie să contacteze departamentul tehnic al firmei de telefonie mobilă, pentru corectarea facturii, din cauza unei tentative de fraudă. În mesaj era menţionat şi un număr de telefon, râmniceanca a sunat la numărul respectiv şi a discutat cu un bărbat necunoscut care i-a transmis că trebuie să tasteze un cod specific.

După ce s-a conformat indicaţiilor, femeia a primit două mesaje pe telefonul mobil, prin care era înştiinţată că de pe abonamentul său a fost efectuată reîncărcarea unei cartele PrePay cu suma de 30 de euro.

Abia în acel moment, râmniceanca şi-a dat seama că a fost înşelată şi a sesizat Poliţia municipiului Rm. Sărat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Rm. Sărat în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale escrocilor care „operează” prin intermediul telefonului mobil, poliţiştii vă recomandă să nu daţi curs instrucţiunilor pe care le primiţi până nu vă documentaţi la operatorii de telefonie mobilă şi vi se confirmă că este vorba într-adevăr despre o situaţie reală.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings