Cu lumanarea la capatai

Moartea Camerelor Agricole

–         bugetul Camerei Agricole Buzau s-a terminat pentru 2013

–         tara scufundata de polticienii in scutece

–         Voiculescu pune agricultura la pamant

“Romania va pierde trei miliarde de euro in urmatorul exercitiu bugetar al Uniunii Europene, din perioada 2014-2020, daca nu vortarani exista Camere Agricole. Ele isi vor desfasura activitatea independent. Nu vor fi subordonate nimanui”, asa este stipulat intr-un document al Comisiei europene condusa de comisarul Dacian Ciolos. Se pare ca nimeni nu intelege mesajul, iar agricultura romaneasca pare sa se scufunde. Din interes sau dezinteres. Aflata sub bagheta maestrului Dan Voiculescu, agricultura este extraordinar de frumoasa cand vorbeste Daniel Constantin. Doar atat, pentru ca la capitolul fapte, in agricultura discutam doar despre zero barat. De aceea , nu este gresit daca ne intrebam despre intrarea in “vigoare” a unui terorism biopolitic intern.

Cert este ca la nivelul Camerei agricole Buzau bugetul pentru anul 2013 s-a epuizat. Din aprilie, angajatii fac munca voluntara. Nici vorba de bani pentru chirii si utilitati, cat despre modificari guvernamentale, deocamdata nici nu poate fi vorba.

In fapt, in ultima decada a lunii octombrie 2012 ar fi trebuit sa aiba loc alegerile pentru constituirea camerelor agricole. Cum legislatia era de pe vremea pedelistilor, conservatorii nici n-au vrut sa auda si au vrut propria legislatie. Asa ca, pe ultima suta de metri au amanat cu sase luni aplicarea legii privind constituirea camerelor agricole. Intai pe vorbe, pentru ca atunci cand a aparut hotararea de guvern amanarea scrisa era de sase-opt luni.

In consecinta, amanarea alegerilor pentru camerele agricole s-a produs pentru minimum opt luni, bugetul s-a facut pentru sase luni, iar aplicarea legii se va face nu se stie cand.

Titi Petre

PS. La Suceava, camera agricola din judet  urmeaza sa fie transformata intr-un ONG pentru ca activitatea din agricultura sa nu fie paralizata in totalitate.

Privacy Policy Settings