LA MOVILA S-A SCHIMBAT… SCOALA !

De putin timp, elevii de la Scoala din Movila Banului, invata in conditii optime, dupa zece ani de asteptare, cladirea fiind, in sfarsit, reabilitata la propriu si la figurat. Este de notorietate faptul ca, din 2007, elevii faceau cursuri in  caminul cultural, exact ca in urma cu 50 de ani: erau improvizate patru săli de clasă delimitate nu prin uşi, ci prin perdele sau prin bucăţi de plastic. Sălile nu aveau intrări separate, ci se trecea dintr-o clasă în alta, spaţiul fiind înghesuit, iar mobilierul era vechi şi deteriorat. Mai mult, nu existau toalete, copiii fiind nevoiţi să meargă la WC-urile din în curtea căminului cultural, fără chiuvete şi apă curentă.

Actuala constructie a fost pusa in functiune in primavara anului 1964. Dupa o jumatate de secol de functionare, se impuneau o serie de reparatii. Asa ca a intrat in programul national de reabiltare, program care a fost un dezastru, nu numai pentru scoala despre care facem vorbire, ci pentru toate scolile din judet. In anul 2007, când banii veneau de la Ministerul Educaţiei prin Inspectoratul Şcolar, au inceput asa zisele lucrari de reabilitare la scoala din Movila Banului, însă constructorii au lucrat efectiv la reabilitarea unităţilor de învăţământ doar doi ani, timp în care s-au cheltuit 850.000 de lei. La nivel de judet, aproape toti constructorii, veniti din alte judete, dupa ce au incasat banii desi  lucrarile erau facute doar pe jumatate, au intrat in insolventa.

La Movila, in 2009, din lipsa banilor, şantierul a fost părăsit, iar tot ce s-a realizat în cei doi ani s-a degradat sub privirile localnicilor ai căror copii au invatat în condiţii improprii.

Desi s-a vorbit mult, s-a scris si mai mult, iar filmuletele nu mai conteneau pe retelele de socializare, nimeni nu a miscat un deget. Pana anul trecut, cand a fost ales un primar tenace si cu multa vlaga, iar in comuna lucrurile au inceput sa intra pe fagasul normal. Acum, scoala este scoala cu adevarat. Luna trecuta, s-a achizitionat terenul fostei brutarii si deja se lucreaza la infrastructura pentru ridicarea unei gradinite. Asta pentru ca, acum micutii din Movila Banului merga la gradinita in vestiarul salii de sport. Un inceput foarte bun pentru primarul Romica Moise si cu perspectiva frumoasa pentru cei peste 2500 de locuitori  care, candva, se mandreau cu comuna lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings