JUDECATORIA DE LA GALLERIA

Lucrările pentru amenajarea spaţiului în care va funcţiona Judecătoria Buzău în următorii cinci ani, au fost finalizate, iar pri­ma şedinţă de judecată în noul sediu este programată miercuri, chiar în prima zi lucrătoare a lunii decembrie. Amenajarea spaţiului care are o suprafaţă totală de 2.200  mp a costat circa 420.000 de euro. În costul de 190 euro/mp sînt incluse lucrările de delimitare de centrul comercial, compar­ti­mentarea sălilor şi birou­rilor, amenajarea căilor de acces distincte pentru justiţiabili, magistraţi şi arestaţi, mobilierul nou, realizat pe comandă, sistemele de supraveghere şi de acces automatizat, precum şi cele de înregistrare audio-video. O premieră o constituie sistemul de afişaj electronic care asigură, prin intermediul a 8 monitoare şi a unui panou cu touchscreen, acces la informaţiile referitoare la programarea şedinţelor de judecată.

 

Judecatorii au pastrat doar jilturile

Noua judecătorie are patru săli de şedinţe publice şi alte 4 destinate şedinţelor din camera de consiliu. Arhiva şi registratura se află la parter, în timp ce birourile judecătorilor şi ale celorlalţi angajaţi sunt la etaj. Sălile de judecată sunt prevăzute cu trei uşi distincte: una pentru magistraţi, cealaltă pentru justiţiabili şi o a treia pentru arestaţii care ajung direct în boxă. Accesul acestora din urmă, în incintă, se face pe o intrare prevăzută cu porţi automatizate care permit separarea şi securizarea optimă a spaţiului în care persoanele aflate în arest sunt conduse către sălile de judecată. Pe acest traseu, nu există nici un contact vizual al arestaţilor cu persoane din rândul personalului Judecătoriei, justiţiabililor sau altor persoane (rude, cunoştinţe, jurnalişti), ceea ce răspunde întocmai reglementărilor actuale privind securitatea, dar şi drepturile persoanelor aflate în stare de arest. Toate încăperile din noul sediu al Judecătoriei Buzău au sisteme proprii de climatizare care asigură  temperaturi controlate atât în sezonul cald, cât şi în cel rece.

Din vechile dotări, magistraţii nu au păstrat decât jilţurile din sălile de judecată, în timp ce mobilierul din birouri este nou, iar scaunele sunt din piele.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings