Informatia europeana, mai aproape de buzoieni!

S-A DESCHIS CENTRUL EUROPE DIRECT

Centrul Europe Direct Buzau, găzduit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău în cadrul punctului de lucru din Buzău a fosteurope foto inaugurat astazi, in  str. Unirii, bl. 2B, parter, face parte din Reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct existente la nivelul Uniunii Europene şi este unul dintre principalele instrumente folosite de Comisia Europeana pentru informarea cetăţenilor şi comunicarea cu aceştia, la nivel local.

Inaugurarea a fost facuta de ing.Ionel Gagu, presedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău in prezenta vicepresedintelui Consiliului Judetean Cristinel Romanescu, a viceprimarului Fanica Barla si a reprezentantilor institutiilor statului. Dupa cum preciza presedintele Ionel Gagu, misiunea Centrului Europe Direct este să contribuie la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

Scopul Centrului este acela de a oferi un acces facil tuturor cetăţenilor buzoieni la servicii specifice de informare, asistenţă şi consultanţă pe teme europene.

Iata care sunt serviciile oferite de CENTRUL EUROPE DIRECT BUZĂU:
– Activităţi de informare şi consultanţă pe teme europene;
– Organizare de evenimente pentru publicul larg sau grupuri ţintă specifice: dezbateri, seminarii, târguri, manifestări care să reflecte realităţile europene;
– Oferirea de informaţii, sfaturi, asistenţă şi răspunsuri la întrebările cetăţenilor cu privire la legislaţia politicile, programele, oportunităţile de finanţare din cadrul Uniunii Europene etc;
– Facilitarea accesului la baze de date europene;
– Asistenţă în rezolvarea problemelor din sfera drepturilor cetăţenilor europeni;
– Diseminarea de publicaţii şi documentaţie europeană;
– Colaborarea cu partenerii instituţionali la nivel local şi regional;
– Cooperare şi stabilire de contacte cu mass media locală.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings