GLORIA, ULTIMA SUFLARE!

Din păcate pentru fotbalul buzoian, Gloria Buzău se află tot mai aproape de faliment şi implicit de o iminentă desfiinţare. Dupa ce la jumatatea lunii august, in fata executorului judecatoresc, Adunarea Generala a fost de acord cu prelungirea planului de reorganizare cu 12 luni, instanta nu a aprobat cererea administratorului judiciar. Totul s-a intamplat din cauza datoriilor pe care Gloria Buzau le are si ale caror grafice de rambursare nu au fost respectate de oficialii buzoieni. Administratia Finantelor Publice din Buzau, unul din cei mai mari creditori s-a opus deciziei de prelungire a planului de reorganizare juridica si economica, fapt care ar fi impus si o reesalonare a datoriilor pe o durata mai mare de timp decat cea prevazuta initial.

Remember, prima inmormantare

Costel Bucur a fost la un pas sa fie principalul vinovat pentru disparitia fotbalului la Buzau. Se intampla pe 10 august 2009. Atunci, Mihai Marin, presedintele SC FC Gloria Buzau SA, societate detinuta de Bucur, a instiintat Federatia Romana de Fotbal ca “in urma solicitarii de lichidare a SC FC Gloria Buzau SA de catre Administratia Financiara Buzau, incepand cu data de 01.09.2009 echipa de fotbal seniori si grupele A si B de juniori nu mai pot fi inscrise in campionatul Ligii a II-a, editia 2009 – 2012. Hotararea a fost luata de actionarul majoritar Costel Bucur din motive financiare”. In aceeasi zi, la doar cateva ore dupa hartia expediata de Marin catre FRF, Dan Tulpan presedintele FC Gloria Buzau, ii anunta pe oficialii de la Bucuresti: “Comitetul Director al FC Gloria Buzau intrunit in regim de urgenta pentru a evita declansarea unor conflicte la nivelul autoritatilor locale si al suporterilor de fotbal va roaga sa ne sprijiniti in conditiile art. 4 din Regulamentul FRF aprobat pentru anul competitional 2008 – 2009 si sa atribuiti dreptul de a participa in sezonul competitional 2008 – 2009 in Liga a II-a a FC Gloria Buzau”.

 

Ioan Viorel se uita peste gard, la Turturica…

De regula, atunci cand o echipa se afla in mare dificultate financiara, se cauta vinovatii. Cei adevarati probabil ca nu-i vom afla  niciodata. Aia tac chitic si profita in continuare de situatie. Ceilalti se uita in gura lor vad cariile si arunca piatra in baltoaca. Daca taceau, buzoienii castigau. La sfarsitul lunii august, Ioan Viorel, antrenorul Gloriei, arunca sageti spre omul de afaceri Ionel Turturica si profesorul Constantin Mircea,antrenor la grupele copii, spunand ca cei doi vor sa falimenteze Gloria Buzau. Aspect absolut fals. Cei doi, chiar daca ar vrea, nu au cum sa falimenteze clubul buzoian Si asta pentru ca cei doi fac parte din marea grupare inscrisa la masa credala. In momentul de fata, masa credala este alcatuita din 17 membri. FC Gloria Buzau are bani de dat catre ITM, FISC, Romaqua Serv, Florsystem, IDM Dinamic, primarul municipiului Buzau, Electrica, AGI Construct, Ionel Turturica, Dan Tulpan, Costin Pusca, Madalin Pusca, Alexandru Cezar, Serviciul de Ambulanta Buzau, Silviu Rosioru, Gheorghe Pana si Andrei Berceanu. Numai la Finante Gruparea din Crang are datorii de peste 20 de miliarde, pe cand Turturica si Mircea au impreuna de primit sume mult mai mici. Tocmai de aceea, Ionel Turturica si Constantin Mircea, carora li s-a alaturat si Claudiu Ionescu, au convocat presa locala si…

 

….au demonstrat ca nu au cum sa falimeteze Gloria…

Situatie fara precedenta astazi, intr-o sala de conferinte a unui hotel din Buzau. Omul de afaceri Ionel Turturica impreuna cu profesorul Constantin Mircea, au organizat o conferinta de presa prin care cei doi au demonstrat ca nu au cum sa falimenteze clubul Gloria Buzau. Si daca ar putea, tot nu ar face asa ceva pentru ca echipa buzoiana ramane sufletul celor doi. „ Nu vrem decat sa ne luam banii”, este dorinta celor doi care, mai vor ca atunci cand se vireaza sume catre creditori sa se vireze in acelasi procent de la un capat la altul al listei. Tot cei doi spuneau ca unii creditori au incasat pana la 70 la suta, pe cand altii zero barat.

 

….dar au inceput sa dea din casa

Cum inca in mijlocul gruparii din Crang sunt extrem de multe chestiuni neelucidate, oamenii din presa locala, buni cunoscatori ai dedesubturilor glorioase, nu au ezitat sa speculeze prezenta lui Ionel Turturica si Constantin Mircea. Interlocutorii nu s-au lasat pacaliti. Doar au aruncat cate o „una mica” cum ar fi: cresterea cheltuielilor la echipa din Crang, acordarea de salarii nejustificat de mari, sosirea cu surle si trambite a lui Bahaian si cum s-a dat cu piciorul unei investitii, suta la suta privata, pentru buzoieni, daca e sa numim asa echipa Viitorul Buzau. Dupa ce mai facem cateva „sapaturi” jurnalistice, vom reveni dezvaluiri socante!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings