DALTONISMUL, BOALA DE TOAMNA

Daltonismul, denumit științific cecitate cromatică, este o stare patologică, o tulburare a vederii cromatice, constând în incapacitatea de a deosebi unele culori de altele (mai ales roșul de verde), deoarece fie receptorul responsabil pentru culoarea verde fie cel pentru culoarea roșie nu funcționează deloc și astfel persoanele văd în negru sau gri.

Odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta 55/2014, PSD Buzau a ajuns in cea mai buna situatie de la preluarea conducerii filialei judetene de catre Constantin Boscodeala, avand 72 de primari dintr-un total de 87.

O situatie similara a mai fost la Buzau in perioada 2000-2004, cand organizatia judeteana a PSD era condusa de fostul senator Ion Vasile, atunci formatiunea social-democrata avea in judet peste 80 de primari. Dupa alegerile din 2012, PSD si-a adjudecat 46 de primarii, PNL – 27, iar PDL – 14.

In primii doi ani de mandat, PNL a pierdut un primar, iar PDL unul, prin excluderea din partid, astfel ca inainte de intrarea in vigoare a OUG 55/2014 PSD avea 48 de primari, PNL – 26 si PDL – 13.

Dupa intrarea in vigoare a actului normativ, situatia s-a schimbat radical. Astfel, joi, odata cu trecerea de la PNL la PSD a presedintelui Consiliului Judetean Cristinel Bigiu, au semnat adeziuni la formatiunea social-democrata un numar mare de primari liberali, dar si mai multi alesi de la PDL.

In total, au trecut la PSD 24 de primari – 18 de la PNL si 6 de la PDL, astfel ca PNL mai are la Buzau 8 primari, iar PDL doar 7, in timp ce PSD are 72 de primari.

 

Au vazut rosu in fata ochilor
PNL: Viorel Holban (Râmnicu Sărat)

PNL: Ion Gherghiceanu (Pătârlagele)

PNL: Florin Dumitraşcu (Pogoanele)

PNL: Ilie Nicolae (Cochirleanca)

PNL: Ion Zaharia (Florica)

PNL: Paraschiv Popescu (Ghergheasa)

PNL: Gheorghe Stanciu (Grebănu)

PNL: Fănel Ungureanu (Mărgăriteşti)

PNL: Marian Apostol (Năeni)

PNL: Nicolae Stoica (Pănătău)

PNL: Dumitru Stanciu (Râmnicelu)

PNL: Domnica Vlad (Robeasca)

PNL: Florin Snae (Ruşeţu)

PNL: Valeriu Vişoiu (Săhăteni)

PNL: Daniel Năstase (Verneşti)

PNL: Romi Dedu (Vipereşti)

 

PDL: Valentin Grigore (Bozioru)

PDL: Stănel Neculai (Largu)

PDL: Mircea Frăţilă (Luciu)

PDL: Cristache Grama (Odăile)

PDL: Nicuşor Ştefan (Pardoşi)

PDL: Cornel Enache (Pietroasele)

 

Urmeaza

Liberalul Marian Muşat de la Valea Salciei, PNL-istul Ion Tudose de la Buda şi PDL-istul Andrei Fătu de la Chiojdu. De la PDL urmeaza Georgian Calotă (Balta Albă), Dumitru Spiţă (Vâlcelele) şi Frusina Ghinea (Movila Banului).

 

Liberalii par a mai conta pe primarii Adrian Perţea (Brăeşti), Valerian Marcu (Berca), Marin Stoica (Căneşti), Gheorghe Sturzu (Pîrscov), Florin Leaua (Puieşti), Gheorghe Radu (Cătina), Ion Enache (Cilibia) şi Viorel Panţuru (Topliceni).
Odata cu primarii care au semnat adeziuni la PSD, au migrat de la PNL si PDL si mai multi viceprimari, dar si consilieri locali, municipali si judeteni.

In Consiliul Judetean, dupa valul de plecari spre PSD au mai ramas 3 consilieri PNL din 9, 7 consilieri PDL din 8, in timp ce PSD are 16 consilieri, plus presedintele Consiliului Judetean, acestora adaugandu-li-se 2 independenti si 3 consilieri de la PPDD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings