GAZELE DE CARAGELE VOR INTRA PE TEAVA

Resursele găsite pe platforma Caragele, în localitatea CA Rosetti, ar putea asigura independenţa energetică a ţării pentru mai mulți ani. Această descoperire dă posibilitatea Românei să devină un jucător important pe piaţa gazelor din regiune şi nu numai.

“ROMGAZ va exploata singur în acea zonă. La ora actuală, încă se montează sondele de explorare. Undeva la jumătatea anului viitor, estimăm că vom începe procedura de construire a sondelor de extracție. Sunt lucrări mai complexe în sensul că avem nevoie de sprijin pentru exproprieri.

Partea de exploatare de gaze nu este prevăzută ca expropiere în interes public, cum sunt autostrăzile. Lucrăm la o modificare în lege pentru a-i putea să-i sprijinim. Deja am demarat acest lucru. Ne vom ocupa de partea de expropiere, partea de rețele, de interconectare a acestor sonde cu celelalte rețele, cu magistralele Transgaz care transportă. În funcție de acest lucru, vorbim și despre alte echipamente care sunt necesare. Noi sperăm ca în maximum un an și jumătate să începem să avem producție efectivă în zona respectivă”, a zis Toma Petcu la DC News Live.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings