Exploziv! BIGIU A PUS INREGISTRARILE PE MASA PROCURORILOR

Fostul ministru de Interne Cristian David a cerut jumatate de milion de euro pentru a da un simplu telefon. Cineva il rugase sa-l ajute sa intre in posesia unui teren de 15 hectare cu un statut juridic litigios, teren situat in zona Podului”Basescu”, la iesire din municipiul Buzau. Ministrul David a cerut pe sleau nu mai putin de 500.000 de euro pentru a-l suna pe prefectul de atunci al judetului Buzau, Marian Cristinel Bigiu, si sa-l roage, “pe linie de partid”, sa rezolve aceasta problema. Acesta este, pe scurt, denuntul care a ajuns pe masa procurorilor anticoruptie in urma cu cateva luni. Pana aici nimic nou in aceasta speta. Multi se asteptau ca procurorii sa renunte la caz, pentru ca dupa opt ani e destul de greu de probat mita. Si, totusi procurorii DNA au rezolvat cazul intr-un timp record.

Si asta pentru ca absolut toti cei implicati in respectivele infractiuni, cu exceptia fostului ministru Cristian David, inregistrasera prin mijloace proprii toate convorbirile avute. Astfel, Adrian Mladin a putut pune la dispozitia anchetatorilor dovezi care l-au infundat pe David. Mai mult, si Marian Cristinel Bigiu, arestat la randul sau intr-o alta speta de coruptie, a iesit la bataie cu inregistrarile proprii din care a reiesit ca, dupa savarsirea traficului, Cristian David dadea asigurari la o masa “baieteasca” despre faptul ca totul “este OK”. In fine, ultimul implicat in acest dosar, fostul sef de cabinet al ministrului, Valeriu Robert Nitescu, a putut proba cu inregistrari ca i-a dus si predat banii, 500.000 de euro, lui Cristian David, chiar in biroul acestuia din sediul MAI.

Si ar mai fi un amanunt legat de inregistrari si interceptari. Se stie ca atunci cand au desins la biroul lui Bigiu, procurorii DNA au gasit un sistem de bruiaj. Practic, Bigiu era greu de inregistrat, insa pe de alta parte, el inregistra cam tot. Oare ce ascund inregistrarile lui Bigiu? O intrebare care-si gaseste raspunsul la DNA. Probabil vom afla si noi dupa ce se vor mai face retineri din randul buzoienilor cu stea in frunte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings