CRISTI A DAT, BIGIU A LUAT!

Cristi Bîgiu, președintele CJ Buzău, a recunoscut la DNA că a primit mită și că banii i-a folosit în campania electorală. Politicianul a dat o declarație care l-a înfundat pe fostul ministru de Interne, Cristian David. Bîgiu este primul președinte de Consiliu Județean care recunoaște acuzațiile DNA. Deocamdata, din marturisirile lui Bigiu nu se stie cine a fost beneficiarul(ii) sumei de 400.000 de euro, bani primiti de la Gigi Doloiu. Pana vom afla de la DNA, multi stau pe brazada de morcovi…

Declarația lui Cristinel Bîgiu, dată la DNA, în care arată că 250.000 de euro au fost folosiți pentru partid:

„Despre acele terenuri declar că sunt situate parţial pe amplasamentul fostei staţiuni agricole şi cred că erau în intravilan şi în acea perioadă.

Nu cunosc alte date legate de aceste terenuri, întrucât nu m-am ocupat de partea tehnică a problemei. Mladin a mai venit ulterior, în acelaşi scop la Buzău, fiind însoţit de Valeriu Nițescu, care era în acea perioadă şef de cabinet al Ministrului de Interne şi Reformei Administrative. Am discutat în câteva rânduri personal cu Valeriu Nițescu, care mi-a spus că a venit din partea ministrului David, care, la rândul său, mă roagă să-l ajut pe Adrian Mladin în demersul acestuia de obţinere a terenurilor, lucru pe care eu l-am acceptat.

„Era an electoral”

Ţin să precizez că, în cursul discuţiilor cu Adrian Mladin, acesta mi-a spus că dacă i se rezolvă problema va sprijini campania electorală a partidului din care făceam parte, adică Partidul Naţional Liberal, dat fiind faptul că anul 2008 era un an electoral, cu alegeri atât locale, cât şi generale…

„Restul i-am dat unor persoane”

Ca modalitate, întrucât terenurile erau pe numele lui Gheorghe Doloiu, la momentul vânzării efectuate de către Adrian Mladin, o parte din bani au fost încasaţi de Gheorghe Doloiu. Este vorba de o sumă de aproximativ 900.000 de euro. Nu cunosc în ce modalitate a obţinut Gheorghe Doloiu banii în numerar, faptul este că, la începutul anului 2008, Gheorghe Doloiu mi-a remis în numerar o parte din ei, respectiv aproximativ 700.000 euro, pe care în integralitate i-am dat mai departe. În mod concret, circa 250.000 de euro au ajuns în campania electorală, iar restul i-am dat unor persoane pe care deocamdată nu doresc să le nominalizez.

Declar că, într-adevăr, aceşti bani, despre care am vorbit mai sus, au fost folosiţi în campaniile electorale din anul 2008”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings