DOUA GLORII DINTR-O LOVITURA…

Astazi, in a treia zi de august, consilierii partidelor politice (ei se cred municipali) au fost convocati intr-o sedinta extraordinara cu doua puncte la ordinea de zi: Proiectul de hotarare privind infiintarea Clubului Sportiv „Sport Club Municipal Gloria Buzau” si proiectul de hotarare privind aprobarea cooperarii CLM cu Asociatia Club Rotary Buzau in vederea realizarii in comun a proiectului de interes public local „Centru stiintific destinat apropierii elevilor si tinerilor buzoieni de stiintele exacte si tehnologiile moderne”.

  Se poate observa ca ambele proiecte sunt cu bataie lunga si se adreseaza in special elevilor, tinerilor, iubitorilor de sport si a celor de stiinte exacte. O sedinta cu astfel de ordine zi, mai ales ca primul punct mai fusese dezbatut vreo doua ore in urma cu o saptamana, iar la al doilea batuse apropo primarul Constantin Toma, ar fi trebuit sa fie una lejera care sa dureze un sfert de ceas. Cum interesele buzoienilor nu concorda cu cele ale consilierilor poiltici, sedinta a durat de patru ori mai mult. De ce ? de teama…motiv pentru care nu le-ar strica lectura unei epigrame scrisa de unul dintre liberalii pur-sange:

“Cine fură azi un ou,
Mâine va fura on bou”.
Un remediu, nu-s două:
Pază drastică la ouă!

epigramă de Mircea Ionescu-Quintus din arhiva personală a lui Gheorghe Culicovschi

Asadar, la primul punct a fost dezbatut Proiectul de hotarare privind infiintarea Clubului Sportiv „Sport Club Municipal Gloria Buzau”.   Si pentru ca s-a vehiculat numele unui deputat care ar fi purtat negocieri patru ore in noaptea de joi spre vineri, nu voi face altceva decat sa reproduc o epigrama:

Stăpâni pe datele votării,
Alegătorii sesizează
C-aleşii-ajunşi la cârma ţării
Spun una şi-altceva fumează.

epigramă de Ion Romanescu din Fumuri (culegere de epigrame)

Al doileapunct al ordinii de zi – proiectul de hotarare privind aprobarea cooperarii CLM cu Asociatia Club Rotary Buzau in vederea realizarii in comun a proiectului de interes public local „Centru stiintific destinat apropierii elevilor si tinerilor buzoieni de stiintele exacte si tehnologiile moderne”- a fost sustinut de un cunoscut avocat buzoian, apropiat al consilierilor locali. Si pentru el o epigrama:

Este arta ce te-nvaţă
Că în lume poţi răzbate
Dacă una spui în faţă
Şi faci altceva în spate!

epigramă de Mihai Sălcuţan din Reflexe (şi reflecţii) într-o picătură de cerneală

Cand sedinta s-a incheiat, afara erau 36 de grade Celsius.Consilierii paseau multumiti. Multumirea era dublata de faptul ca si-au facut datoria fata de patrie si partid. Concluzia trebuie sa- apartina maestrului Quintus:

Doamne, cinstea vrem să-nceapă
Şi tu singur te pricepi,
Cum să-i tragi pe hoţi în ţeapă;
Dar de unde-atâtea ţepi?

epigramă de Mircea Ionescu-Quintus din Urmaşii lui Cincinat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings