,,Dincolo de vot- educația media  în context electoral”

Vineri 31 mai 2024,  EUROPE DIRECT  Buzău, structură gazdă Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău, a  fost gazda workshopului: ,,Dincolo de vot- educația media  în context electoral”, organizat în colaborare  cu Centrul pentru Jurnalism Independent. Grupul țină al evenimentului a fost format din 30 de elevi de la Colegiul Mihai Eminescu, care votează pentru prima dată.

Reprezentanții EUROPE DIRECT  Buzău au deschis evenimentul cu prezentarea importanței alegerilor europarlamentare  și a votului.

Trainerul  evenimentului a fost doamna Cristina LUPU, Director Executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent din București.

Scopul evenimentului a fost  informarea privind pericolul pe care îl reprezintă dezinformarea și cum aceasta poate influența radical procesul democratic al alegerilor, fiind  prezentate și instrumentele cu care aceasta poate fi combătută dar și cum acest fenomen a evoluat de-a lungul timpului.

Au fost abordate următoarele subiecte :

  • forme și tehnici de persuasiune;
  • cum se creează știrile false și prin ce mijloace;
  • de ce este important să mergem anul acesta la vot;
  • în ce constă puterea Parlamentului European;
  • democrația și  educație media în context electoral.

Doamna Director Executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent a avut o prezentare foarte explicită și animată, a vorbit pe “limbajul” tinerilor și a captat toată  atenția lor.

Activitatea a fost interesantă și foarte interactivă iar elevii prezenți  au  învățat multe lucruri noi în decursul celor 4 ore cât a durat atelierul de lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings