DE CE S-A INFURIAT PRESEDINTELE NEAGU?

14 august 2020 In acea zi, Petre Emanoil Neagu- presedintele CJ Buzau și primarul Constantin Toma au semnat un angajament pentru buzoieni, în fața ziaristilor si non-jurnalistilor, intentionand sa puna bazele unui proiect comun pentru dezvoltarea Buzăului.

Cei doi se angajasera ca, în condițiile alegerii lor, să pună în aplicare cel puțin sapte proiecte comune, unul dintre ele purta numarul sapte si avea urmatoarea configuratie:  Susținerea în comun a echipei SCM GLORIA BUZĂU pentru evoluția în LIGA I de fotbal.

In urma cu o luna, SCM Gloria Buzau a devenit FC Buzau, echipa sustinuta de cu cate 40 de procente de institutiile conduse de Toma si Neagu, 20 de procente revenindu-i unui investitor privat.

La sfarsitul sedintei de CJ din luna iulie, presedintele Neagu spunea printre randuri doua trei vorbe critice la adresa echipei cu trei soacre, AS FC Buzau. Probabil mirosise ceva…

16 august 2021. La finalul ședinței extraordinare de indata a CJ, presedintele Neagu a dezvăluit că recent a fost pe stadion și a fost dezamăgit de jocul fotbaliștilor antrenați de Cristi Pustai, fotbaliști despre care a spus că au avut ”o lipsă crasă de atitudine în teren”.

Neagu a făcut apel la toți factorii implicați în proiectul FC Buzău, finanțat cu bani de la bugetul municipiului și cel al județului, să facă tot ce au promis la lansarea proiectului, să  lupte pentru promovare, să ofere microbiștilor momente de mândrie, să fie motivați și să joace cu sufletul pentru Buzău.” Am făcut apel la ceilalți implicați, investitor privat, și toți ceilalți. Trebuie să ne dăm mâna în spiritul echipei și să nu aruncăm banii publici absolut degeaba. Consiliul Județean nu se implică în problemele tehnice, cine joacă, cine antrenează. Nu suntem nici antrenori, nu suntem nici manageri de club, nu suntem nici procuratori de jucători, și așa mai departe, însă fiecare trebuie să-și facă treaba.  Ca microbist, pentru că îmi place fotbalul, am fost la meci, am vrut să realizez și eu ce se întâmplă acolo pentru că mi s-a părut o lipsă crasă de atitudine a jucătorilor în teren. Ca neprofesionist în teren, am vrut să văd, poate s-au schimbat lucrurile, am vrut să înțeleg. Nu e treaba mea ce face antrenorul, dar văd și eu o lipsă de atitudine. Eu vreau să aloc niște bani publici, dar înainte să ceri trebuie să și oferi”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Presedintele Neagu a continuat  a continuat in aceeasi nota, lăsând să se înțeleagă că FC Buzău nu va fi vaca de muls bani publici a nimănui:”Echipa nu va fi un loc în care niște oameni își vor lua banii și vor merge pe principiul timpul trece și mergem mai departe. (..)  Noi în Liga 1 mari tradiții nu avem, a fost o echipă meteorică în liga 1. Mi-aș dori să atragem cât mai mulți parteneri din societatea civilă, în doi trei ani să avem o oarecare performanță în Liga 1, acesta este și scopul. Vreau să putem să creștem juniori, copii cărora le place fotbalul, pentru că dacă nu începem de jos în sus nu o să facem absolut nimic. Acum echipa a fost încropită, și am fost de acord să fie încropită doar la început”.

Președintele  CJ Buzău a  mai spus ca nu va mai accepta ca în Crâng să joace fotbaliști de  35-40 de ani, ci trebuie aduși tineri cu ”foame de performanță”, care să-și dorească să evolueze și să lupte pentru Buzău.

” Sunt de acord. Nu putem într-o zi să realizăm totul, avem un program de 2-3 ani vis-a-vis de această echipă, să ajungem în prima ligă. Însă, eu nu sunt de acord  și nu voi fi de acord și i-am anunțat pe cei care fac parte din acest proiect  că dacă începând din iarna anului viitor se continuă cu jucători de 35-40-70  de ani, noi ne retragem din acest proiect. Nu ne interesează ! Acum am înțeles că e echipa nouă, că trebuie să fim pe o linie de plutire, dar ca să avem performanță trebuie sa promovăm fotbaliști tineri, care au foame de performanță, care vor să evolueze. Că de la o vârstă ajungi la saturație, îți iei salariu si gata, dar vreau să fie tineri legați sufletește de Buzău.

Si daca este sa rasfoim procesele verbale ale sedintelor de CLM in care se discuta aprins despre infiintarea CSM Gloria, vom gasi aceleasi vorbe spuse de primarul Toma in incercarea de obtine voturile opozitiei. Numai ca, sarmana echipa, cea de fotbal, era formata din tineri de altadata, atrasi de contractele generoase din Buzau…Deocamdata nu spun mai mult…Sa stiti ca nu e vorba de Toma, ci de imbarligatorii lui…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings