COSTEL POPA, POLITICIANUL CU SUFLET DE AUR

Putini il cunosc cu adevarat pe senatorul Costel Popa. Aparut parca din neant pe scena politicii buzoiene, “Popica Nebunu’”, face senatorparte dintr-o categorie aparte de oameni si poate tocmai acest aspect o sa-l avantajeze pana la extrem in activitatea in care abia se initiaza. Asta depinde de el, depinde de modul in care consilierii stiu sa-l orienteze. Si asta pana la un anumit punct, pentru ca atunci cand consilierii incearca sa profite de naivitatea lui, in urmatoarele secunde sunt deja istorie.

Costel Popa provine dintr-o familie simpla, de oameni extraordinari, oameni care au plecat de la zero, au muncit cinstit si corect, au avut un respect deosebit fata de semeni si au stiut sa-si lase loc de “buna ziua” absolut prin toate locurile prin care au trecut. Au ajutat pe toti, au respectat pe toti, iar cand semeni zambete si blandete nu poti avea parte decat de respect. Respect  de care beneficiaza in orice clipa din momentul in care pasesc pe strada, din momentul in care relationeaza cu buzoienii. Aceasta este familia din care provine politicianul Costel Popa. Asa ca, din aceasta  atmosfera extraodinara, din acest mod de socializare,  de politicianul de astazi s-a prins cate ceva.

Putini cunosc faptul ca, intrat in afaceri imediat dupa evenimentele din decembrie ’89, Costel Popa a avut lucrari de anvergura in zona Capitalei, dar si in zona Banatului. Daca nu ar fi fost consilierii de langa el, la ora actuala putea fi unul dintre reprezentantii Buzaului in top 300. Nu a fost sa fie si, de fiecare data cand se credea ca nu se mai ridica in afaceri, renastea precum pasarea Phonix.

Probabil ca de astfel de urcusuri si coborasuri va avea parte si in politica, si asta pentru ca acum este la ora cand invata cu ce se mananca politichia romaneasca. Desi multi dau ca si iminenta plecarea sa de la PP-DD, Costel Popa trebuie sa faca fata provocarilor si sa ramana in aceasta formatiune care-l reprezinta. Si trebuie sa faca asta din postura de senator, nu de lider de organizatie. Un senator care se implica in viata buzoienilor, un senator care sa lase ceva in urma lui, nu doar sa aprinda lampioane in Piata Dacia. Costel Popa este un tip ambitios la extrem si cred ca cei care-l consiliaza sa o faca pentru buzoieni, nu numai pentru ei. Pentru ca fiicele senatorului Popa sa fie mandre cand trec pe langa un obiectiv si sa poata spune: “ Astea sunt facute de tata in primul mandat de parlamentar”…

 

Titi Petre

Privacy Policy Settings