“SPORTUL CONTRA DROGURI”
Manifestare ce va avea loc în data de 07.04.2013, Ziua Mondială a Sănatăţii, în intervalul orar 13-15, în toată ţara în incinta unităţilor şcolare, pe terenurile de sport, săli de sport, săli de clasă, cluburi sportive, parcuri…., se vor desfasura activitaţi sportive cu elevii, studenţii şi tinerii care doresc să participe la manifestare.
Dorim ca acestă manifestare să fie o “provocare” pentru a strânge un număr cât mai mare de participanţi, număr pe care îl vom putea nota ca Record Naţional şi vom solicita înscrierea lui în Guiness World Recordes.
SCOPUL MANIFESTĂRII:
– Campanie pentru reducerea numărului de consumatori de droguri şi promovarea sănătăţii fizice şi psihice a tinerilor;
– Realizarea unui RECORD Naţional ca număr de participanţi la această manifestare;
– Demararea unei campanii la nivel naţional pentru strângerea de fonduri necesare tratamentului , reabilitării şi reinserţiei unui număr de consumatori, în clinici de specialitate din ţară.
OBIECTIVE MANIFESTĂRII:
– Atragerea tinerilor şi promovarea practicării diferitelor discipline sportive ca alternativă a educării tinerilor pentru a evita consumul de droguri;
– Tratarea şi reinserţia unui numar de cel puţin 30 de persoane consumatoare de droguri;
– Conştientizarea importanţei unui comportament adecvat pentru sănătatea fizică şi psihică;
– Dezvoltarea atitudinilor şi comportamentelor favorabile sănătăţii prin metode de promovare a sănătăţii şi educaţiei pentru sănătate;
– Implicarea societăţii civile (asociaţii, fundaţii) ca partener în derularea programelor specifice informării si prevenirii consumului de droguri.
Vă invităm să veniţi alături de noi ca parteneri media şi să ne sprijiniţi pentru a mediatiza această manifestare şi a ne atinge scopul propus. Cu sprijinul acordat de mass-media şi a partenerilor organizatori; Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Agenţia Naţională Antidrog, se poate ajunge la cifra de peste 100,000 de participanţi.
Acesta manifestare trebuie să reprezinte un îndemn pentru societatea civilă de a se implica mai mult pentru un viitor sigur şi sănătos al copiilor şi tinerilor din România.
Fiind pentru prima dată în România organizată o astfel de manifestare, pe acestă temă, cu implicarea comună a multor Instituţii de Stat şi Federaţii Sportive, ea poate fi considerată şi ca o competiţie la nivel naţional între judeţe după numărul de participanţi;
– Judeţul cu cel mai mare număr de participanţi raportat la numarul de elevi din judeţul respectiv.
– Unitatea de învaţănânt cu cel mai mare număr de elevi participanţi
III.Premii și diplome
Diplomele de premii eliberate vor avea număr de înregistrare dat de organizatori şi vor fi înaintate Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi Direcţiilor Judeţene de Tineret şi Sport cu tabel justificativ.
Premierea
a. Diplome de Excelenta pentru Organizare
– Unitatea de învăţământ cu cel mai mare număr de participanţi din fiecare judeţ- Locul I , II şi III
– Inspectoratul Şcolar Judeţean cu cel mai mare număr de elevi participanţi, raportat la numărul de elevi din judeţ- Lucul I , II şi III
b. Diplome de participare – AUR
– se vor premia unitătile de învăţământ sau cluburile sportive care participă cu un numar mai mare de 150 de tineri.
c. Diplome de participare – ARGINT
– se vor premia unităţile de învăţământ sau cluburile sportive care participă cu un număr mai mare de 100 de elevi.
d. Diploma de participare – BRONZ
– se vor premia unităţile de învăţământ sau cluburile sportive care participă cu un număr mai mare de 50 de elevi.
Biroul de Organizare Judeţean se compune din:
– Inspectorul General al ISJ (sau un reprezentant al ISJ)
– Directorul DJTS (sau un reprezentant al DJTS)
– Directorul Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA)
– Un reprezentant AMA Antidrog