CONSILIUL JUDETEAN BUZAU A APROBAT BUGETUL PENTRU 2024

Vineri, a fost o zi interesanta pentru consilierii judeteni, zi in care s-a aprobat judetul pentru anul in curs. Vorbim despre bugetul județului Buzăului și bugetele celorlalte instituții aflate în subordinea Consiliului Județean. Inceputul a surprins toata audienta, cu un protest sustinut de patru consilieri care se pare ca inca mai sunt in opozitie.  Este vorba despre cei patru aleși pe listele PMP care au anunțat, prin vocea consilierului Constantin Popa, că nu vor vota niciun proiect de pe ordinea de zi.

”Ne abținem de la votul acestui buget, nu pentru că nu ar fi bine întocmit sau că am fi găsit pe acolo orice nedreptăți, dar în momentul în care 99,9% dintre primarii județului Buzău, într-o formă sau alta, au ajuns la PSD, mi s-ar părea injust să girăm această mișcare care s-a întâmplat chiar înainte de acest buget. Așa că forma noastră prin care vom protesta este să ne abținem de la votul pentru acest buget”, a spus Popa Constantin, înaintea votului.

În consecință, cei patru, Constantin Popa, Alexandru Ioan-Cristian, Corina Holban și Claudiu Corcodel, s-au abținut de la vot. Decizia consilierilor PMP a fost numită de președintele Petre Emanoil Neagu drept „opoziție la opoziție” sau chiar o „pată de culoare”.

Cum majoritatea din Consiliul Județean este deținută de PSD, iar consilierii PNL nu au avut nicio obiecție, toate proiectele aflate pe ordinea de zi au fost aprobate.

Județul Buzău a început anul cu un buget de 103 milioane de euro.

”Avem un buget echilibrat, puțin mai mare ca anul trecut, respectiv 103 milioane de euro, dintre care 46 milioane sunt doar din fonduri europene, iar restul din fonduri proprii și bugetul național consolidat. Este un buget acceptabil pentru dezvoltare, dar prima grijă a instituției este să-și asigure cheltuielile de funcționare . Avem un buget bun și ne bazăm mai mult pe fonduri europene pentru că, în afara de bugetul pe care îl avem acum, la început de an, vom semna în următoarele luni contracte pe fonduri europene în valoare de până la 200 de milioane de euro, bani care se vor investi în diferite obiective în anii următori.Luna viitoare vom semna pentru drumul DJ203K de la Podul Muncii până la Plaiul Nucului, un proiect de 80 milioane de euro”, a spus Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings