Ce s-a intamplat la evenimentul “VOTEAZĂ! Votul tău contează !” ?

EUROPE DIRECT Buzău, structură gazdă Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău a organizat joi, 08.02.2024 cu începere de la orele 10:00, evenimentul cu tema:

“VOTEAZĂ! Votul tău contează !”

Evenimentul de informare a fost organizat împreună rețeaua  BELC (Building Europe with Local Councillors), reprezentată de doamna Consilier Local  Cristina Iacob, în contextul anului 2024 – anul Alegerilor Europarlamentare și s-a desfășurat în amfiteatrul  Liceului Pedagogic Buzău.

BELC, rețeaua europeană a consilierilor locali și regionali (#EUCouncillors) este o inițiativă condusă de instituțiile UE și adresată politicienilor de la nivel local sau regional care au un mandat politic la nivel regional sau local  într-unul dintre statele membre ale UE.

Activitatea  a fost o sesiune de informare pe tema alegerilor europarlamentare și s-a adresat  elevilor care votează pentru prima dată  și  cadrelor  didactice de la Colegiul Național „Spiru Haret Buzău”  și Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Sesiunea de informare a conținut  o prezentare a  EUROPE DIRECT Buzău ( misiune, scop, activități), a  instituțiilor europene, a semnificației alegerilor europarlamentare pentru înțelegerea mecanismului decizional la nivelul Uniunii Europene și prezentarea platformei ”împreună-in.eu”.

Prezentările au fost susținute de: reprezentanții EUROPE DIRECT, reprezentantul BELC, de cadre didactice de la Colegiul Național Pedagogic “Spiru C. Haret” și  Colegiul Național „Mihai Eminescu”, precum și de ambasadorii Parlamentului European.

Ele au fost  urmate de o dezbatere a subiectelor prezentate concretizată într-un schimb de opinii constructiv, pentru participanții la eveniment.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings