“Conservarea biodiversității – Cercetări și realizări”.

Invitație eveniment

 EUROPE DIRECT Buzău vă invită să participați  joi 25.11.2021 orele 12:00, la evenimentul “Conservarea biodiversității – Cercetări și realizări”.

Evenimentul  face parte din  Planul de acțiuni 2021 – Prioritatea 1 a Comisiei Europene – Un pact ecologic European – Grean Deal și se va desfășura online pe platforma Zoom.

Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău vor evidenția importanța conservării biodiversității la nivel European și vor vorbi  și  despre Conferința privind viitorul Uniunii Europene Platforma digitală a Conferinței privind viitorul (https://futureu.europa.eu);

În cadrul întâlnirii, un reprezentant de seamă al Băncii de Resurse Genetice Vegetale domnul Constantin Vînătoru va susține o prezentare a acestei nou înființate instituții de interes mondial, a modului cum se va conserva patrimoniul genetic vegetal local și national.

Prezentările  vor  fi urmate de dezbateri prin încurajarea unui dialog activ cu participanţii.

La eveniment vor participa cadre didactice, elevi și reprezentanți ai societăților comerciale  buzoiene care vor primi datele de conectare la platformă.

Mesajul pe care dorim să-l transmitem participanţilor la eveniment  este că:  “Până în 2050, biodiversitatea Uniunii Europene și serviciile ecosistemice pe care aceasta le oferă – capitalul său natural – vor fi protejate, valorificate și refăcute în mod corespunzător, având în vedere valoarea intrinsecă a biodiversității și contribuția esențială a serviciilor ecosistemice la bunăstarea oamenilor și la prosperitatea economică, pentru a se evita schimbările catastrofale generate de pierderea biodiversității.”

      Oricine este interesat de participarea la eveniment este rugat să ne contacteze pentru a primi datele de conectare la platformă.

Persoane de contact din partea  EUROPE DIRECT Buzău sunt: Felicia  Vîjdea și Marius Parfene-Banu,telefon 0238-414719,e-mail :europedirectbuzau@cciabuzău.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings