CONCURENTA NELOIALA CU INGRASAMINTE

Administrator buzoian, suspectat că a comercializat peste 870 de tone de îngrăşământ complex contrafăcutpesticide

  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea stabilirii cuantumului prejudiciului cauzat titularului mărcii

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au început urmărirea penală împotriva unui bărbat în vârstă de 59 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de concurenţă neloială, contrafacere marcă şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor.

Cel în cauză este suspectat că în perioada iulie – octombrie 2012, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a utilizat fără consimţământul titularilor, în activitatea comercială, un însemn identic cu o marcă înregistrată, a pus în circulaţie şi a comercializat, fără drept, către 12 agenţi economici din judeţele Buzău, Brăila şi Ialomiţa, cantitatea totală de 873,84 de tone de îngrăşământ complex contrafăcut.

Produsul era ambalat în saci a câte 400, 500 şi 700 de kilograme purtând documente de însoţire false cu privire la producător şi distribuitor şi având însemnele unei mărci înregistrate pentru produse identice.

În acest mod, a fost prejudiciat titularul mărcii înregistrate, iar beneficiarii au fost induşi în eroare cu privire la calitatea produsului.

În urma verificărilor efectuate împreună cu Direcţia pentru Agricultură Buzău, privind raportul de încercări asupra probelor de îngrăşământ complex prelevate de la operatorul economic, a rezultat că acestea sunt neconforme, iar datele înscrise pe documentele însoţitoare şi cele de pe etichete nu corespund.

Poliţiştii au mai stabilit că produsul contrafăcut ar proveni din Ungaria, fiind intermediat prin trei societăţi comerciale din Ilfov, Bacău şi Covasna.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările şi întreprind acte procesual penale în vederea stabilirii cuantumului prejudiciului cauzat titularului mărcii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings