CODRUL S-A INFRATIT CU DRUJBA…

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat, în ultimele 24 de ore, pe raza localităţilor Nehoiu, Siriu şi Gura Teghii, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialelor lemnoase.

În activităţile desfăşurate, au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Nehoiu, posturilor de poliţie comunale Siriu şi Gura Teghii, specialişti silvici şi jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău.

Au fost instituite filtre în puncte obligatorii de trecere spre fondul forestier, echipajele de poliţie acţionând pentru verificarea legalităţii transporturilor de material lemnos.

În cazul tuturor autovehiculelor încărcate cu lemne, au fost vizate avizele primare de însoţire, pentru a se preîntâmpina refolosirea documentelor respective.

Pentru neregulile constate, au fost aplicate, în total, 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care două pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea stabilirii provenienţei peste 30 de metri cubi, lemn de lucru (buşteni), cantitate ce a fost predată specialiştilor silvici.

Totodată, în urma unor verificări efectuate în fondul forestier de pe raza comunei Gura Teghii  s-a stabilit că o societate care a efectuat lucrări de exploatare a unei partizi, a tăiat ilegal 60 de arbori ce nu aveau aplicată amprenta ciocanului silvic de marcat.

Reprezentanţii silvici au calculat pentru arborii tăiaţi ilegal un volum de 125,58 m.c. în valoare de 23955 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings