CODE TO ACCES LABOUR MARKET- Cod de acces pe piata muncii

Finantare: Granturile SEE 2014-2021

În perioada 01.09.2022-31.08.2023, Colegiul Economic Buzău va derula proiectul ” CODE TO ACCES LABOUR MARKET- Cod de acces pe piata muncii”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2014-2021. Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 acoperă mai multe programe de finanţare, care au ca scop reducerea discrepanţelor sociale şi economice între ţările SEE şi consolidarea cooperării între statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) și cele 15 țări beneficiare (Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria).

Proiectul adduce împreună o unitate VET din România( Colegiul Economic Buzău), un agent economic care asigură locuri de practică elevilor de la profilul Economic Comerț(SC UNIVERSAL LE BIG SRL) și o unitate școlară VET din Croația(Ekonomska i trgovačka škola, Dubrovnik).

Obiectivul general al proiectului:

Îmbunatatirea calitatii stagiilor de pregatire practica pentru o mai buna insertie pe piata muncii a absolventilor

Obiective specifice:

– Imbunatatirea capacitatii de organizare a stagiilor de pregatire practica;

– Dezvoltarea abilitatilor de evaluare a elevilor de catre profesori in cooperare cu tutorele de practica;

– Dezvoltarea de materiale si documente aferente stagiilor de pregatire practica.

Ne adresam cu acest proiect elevilor  de la domeniul Economic- Comert care sunt si cei mai numerosi ( 78,7%).

Ne dorim ca prin acest proiect să identificăm exemple de bună practică la partenerul nostrum din Croația, să realizăm o formare a profesorilor în concordanță cu noile cerințe pe piața muncii și să întărim legăturile cu agenții economici, parteneri de practică.

Participarea reprezentanților agentului economic la vizita de studiu va impulsiona colaborarea acestuia cu școala și va facilita dezvoltarea unor noi instrumente de evaluare standardizate și a unor CDL uri în conformitate cu cerințele pieței muncii.

Dorim să îmbunătățim convențiile de colaborare care se încheie cu agentul economic și să elaborăm acorduri de învățare. În colaborare cu agentul economic care ne este partener dorim să elaborăm caiete ale elevului, ghidul tutorelui de practică, chestionare pentru evaluarea stagiilor de pregătire practică.

Una dintre activitățile importante ale proiectului o constituie vizita de studiu la partenerul nostru din Croatia care va avea loc in perioada 27.11-03.12.2023.La vizită vor prticipa 8 profesori de la Colegiul Economic Buzău și 4 reprezentanți ai agentului economic.

Lansarea oficială a proiectului a avut loc pe 02 septembrie când o parte din echipa de proiect a luat parte la Reuniunea de informare și consiliere privind aspecte contractuale și de implementare a proiectelor SEE VET ce a avut loc la București.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings