CLUBUL ”SUNT CREATIV”, IN MISIUNE LA MONTEORU

În cadrul proiectului „Din spaţiul real în spaţiul virtual” sprijinit financiar de Consiliul Judeţean Buzău, elevii şi cadrele didacticeceres ale Colegiului Economic Buzău au înfiinţat  clubul de antreprenoriat „Sunt creativ”.

Principalul obiectiv al proiectului este de a oferi elevilor oportunitatea de a dobândi şi exersa competenţe antreprenoriale solicitate pe piaţa muncii.  Activităţile din cadrul clubului urmăresc utilizarea de metode modern, un atu în fomarea generaţiilor viitoare de elevi.

O primă activitate a constat în organizarea unei “şcoli de toamnă” pentru viitorii antreprenori. Întâlnirea a avut loc pentru 2 zile la Monteoru, la Casa cu tei şi a constat din activităţi interactive destinate descoperirii conceptului de firmă de exerciţiu. Au participat 17 elevi din clasele a XI a şi a XII a însoţiţi de profesor Adina Enus, profesor Cătălina Postovei şi profesor Cornelia Şerban.

În cadrul întâlnirii au fost trasate liniile viitoarelor activităţi, printre propunerile tinerilor fiind: întâlniri cu agenţi economici, vizite la agenţi economici, organizarea de concursuri, participarea la competiţii naţionale destinate firmelor de exerciţiu, editarea unei reviste în doemniul antreprenoriatului, derularea şi diseminarea de proiecte internaţionale, organizarea de tabere, seminarii şi şcoli de vară pe teme antreprenoriale.

Iată câteva impresii ale elevilor participanţi:

“ Vizita la societatea comercială Ceres a fost foarte interesantă deoarece m-a inspirit în derularea activităţilor în cadrul firmei de exerciţiu Jeunesse, firmă cu un obiect similar de activitate. Ambientul fiind diferit, am putut să ne gândim la firmele noastre de exerciţiu în moduri diferite.”…Niţu Georgiana, XIE

“ Am avut ocazia să învăţ din experienţa celor de calsa a XII a care ne-au împărtăşit multe informaţii despre concursurile şi târgurile la care au participat şi au prezentat problemele cu care s-au confruntat.” Modoran Irina, XI C

Următoarea întâlnire a mebrilor clubului “Sunt creativ” va avea loc pe 30 octombrie 2013, ora 12. 30 la Colegiul Economic Buzău. Invitaţi speciali sunt reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Buzău , respectiv ai Centrului Europe Direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings