CE TREBUIE STIUT DESPRE ADMITEREA IN LICEU

Elevii care au obţinut medii peste cinci, în urma examenului de Evaluare Naţională 2013, au dreptul să se înscrie din prima etapă la liceuAdmiterea în Liceu.

Iată câteva din lucrurile pe care trebuie să le ştiţi despre Admitere:

Cum se calculează media de admitere:

Elevii vor fi admişi la liceu în baza mediei obţinute după formula: MA = (ABS + EN):2, unde:
*MA = media de admitere
*ABS = media generală de absolvire a claselor V – VIII
*EN = media generală obţinută la Evaluarea Naţională.

Cum se completează fişa de admitere:

Elevii trebuie să completeze cât mai multe coduri de unităţi şcolare. Un număr mai mare de coduri completate le poate oferi elevilor siguranţă în obţinerea unui loc la liceu. Chiar dacă nu este la cel pe care şi-l doresc.

Cum se face repartizarea computerizată

Computerul caută în lista de opţiuni a fiecărui candidat prima opţiune validă la care există locuri libere. Aşadar, atenţie! ORDINEA OPŢIUNILOR DE PE FIŞĂ ESTE SEMNIFICATIVĂ! PRIMA OPŢIUNE EXPRIMATĂ ESTE LUATĂ ÎN CONSIDERARE ÎNAINTEA CELORLALTE OPŢIUNI!

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opţiunile exprimate pe fişă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere şi va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.

Situaţia poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opţiuni, opţiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alţi candidaţi care au medii mai mari. SE RECOMANDĂ, PRIN URMARE, COMPLETAREA FIŞEI CU UN NUMĂR SUFICIENT DE OPŢIUNI, pentru ca această situaţie să nu apară.

Completarea fişelor de înscriere în liceu, în care sunt exprimate opţiunile elevilor pentru anumite unităţi de învăţământ, are loc în intervalul 5 – 9 iulie, iar repartizarea computerizată se va face în 16 iulie.

O a doua repartizare computerizată, pentru absolvenţii de învăţământ gimnazial care nu au fost repartizaţi în prima sesiune, va avea loc pe 25 iulie.

Privacy Policy Settings