Buzoienii sună la 112 şi răspunde Constanţa?
Cred ca unii au o placere deosebita sa incurce itele, in loc sa ne faca o viata mai usoara. Este cunoscut faptul ca o activitate cu cat este mai simplificata cu atat este mai usor de controlat, mai usor de stapanit si, vine mult mai simplu in sprijinul populatiei. Cum la noi populatia este pe plan secund, primeaza interesele de partid prin care stapanirea sa fie bicolora. Cel mai elocvent exemplu este cel legat de “salvare”.
Pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la secţiunea Legislaţie – Transparenţă Decizională, este supus dezbaterii publice un proiect de Hotărâre de Guvern în care serviciile de ambulanţă judeţene sunt desfiinţate, de fapt îşi pierd personalitatea juridică şi sunt conduse de un serviciul regional de ambulanţă. În cazul Buzaului, conducerea ambulanţei va fi făcută de la Constanţa.
„ART.6 (1) Se înfiinţează Serviciul Regional de Ambulanţă Sud Est, denumit în continuare Serviciul Regional de Ambulanţă Sud Est, prin reorganizarea Serviciului judeţean de ambulanţă Constanţa, şi desfiintarea Serviciilor judeţene de ambulanţă Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea şi Tulcea; (2) Serviciul Regional de Ambulanţă Sud Est, prevăzut la alin. (1), este instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu sediul în municipiul Constanţa str.Bravilor nr.1 şi acordă asistenţă medicală de urgenţă, transport sanitar asistat, consultaţii de urgenţă şi transport sanitar neasistat pacienţilor din regiunea Sud Est. Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, personalul din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa şi ale Serviciilor Judeţene de Ambulanţă Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea şi Tulcea se consideră transferat în interesul serviciului şi se preia cu aceleaşi drepturi salariale de către Serviciul Regional de Ambulanţă Sud-Est, cu încadrarea în normativele de personal stabilite potrivit prevederilor legale în vigoare”, se arată în hotărârea de guvern care va mai sta în dezbatere publică până pe 22 septembrie.
Buzoienii sună la 112 şi răspunde Constanţa?
Federaţia Naţională Ambulanţa a avut o întâlnire de urgenţă pentru dezbaterea acestui proiect, întâlnire care a avut loc la Constanţa şi unde a venit ministrul secretar de stat Raed Arafat. S-au întâlnit acolo, cu el, toţi şefii sindicatelor şi managerii serviciilor de ambulanţă.
Părerea generală a fost că ar trebui să avem întâi un program pilot pe o regiune, cu acest tip de sistem, şi apoi să vedem ce merge şi ce nu. Este foarte neclar ce se va întâmpla la nivel de dispecerat. Acum ce vom face? Va fi un singur dispecerat pe regiune? Cum pe proiectul de HG se află şi semnătura lui Liviu Dragnea, artizanul regionalizării, este clar că Guvernul doreşte regionalizare la nivelul deconcentratelor, cu orice preţ, ca mai apoi, după ce acest sistem administrativ teritorial va fi trecut în Constituţie, regionalizarea să fie o formalitate.