BRACONIERII , IN FEBRA PERCHEZITIILOR

În această dimineaţă, poliţiştii buzoieni au descins la 22 de adrese de pe raza judeţului Buzău, pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane juridice şi fizice bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic, evaziune fiscală şi braconaj cinegetic.

La data de 18 septembrie a.c., peste 60 de poliţiştii de investigare a fraudelor, ordine publică, investigaţii criminale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu specialişti silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, desfăşoară 22 de percheziţii pe raza judeţului Buzău.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor şi a Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Echipele de control acţionează simultan la sediile a 9 societăţi comerciale, puncte de lucru, depozite şi gatere ce au ca principal obiect de activitate exploatarea, prelucrarea, transportul şi comercializarea lemnului.

De asemenea, sunt efectuate percheziţii la domiciliile a 13 persoane fizice de pe raza judeţului Buzău, dintre care 10 sunt bănuite de săvârşirea unor infracţiuni silvice şi 3 sunt bănuite de braconaj cinegetic.

Prejudiciul estimat până în prezent este de 3.000.000 de lei, reprezentând T.V.A. şi impozitul pe profit neachitat bugetului de stat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings