BIBLIOTECA VIE…LA COLEGIUL ECONOMIC

Poliţişti de la mai multe structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor împărtăşi din experienţa colegiul economicprofesională elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a de la  Colegiul Economic Buzău / Activitatea se desfăşoară în cadrul unui proiect iniţiat de Colegiul Economic, unul dintre poliţişti fiind chiar absolvent al acestei unităţi de învăţământ.

                   În ziua de 13 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri şi Biroului Rutier Buzău vor participa la o nouă ediţie a activităţii „Biblioteca Vie” organizată, începând cu ora 12.00, de Colegiul Economic Buzău.

„Biblioteca Vie” este o metodă preluată din educaţia non-formală. Activităţile sunt organizate ca într-o bibliotecă, însă într-o manieră inedită în care cărţile sunt „înlocuite” cu persoane din spaţiul public, acestea fiind invitate să vorbească despre profesia pe care o reprezintă.

Timp de două ore, aceste „cărţi” îşi vor „deschide paginile” pentru cititori  – elevii Colegiului Economic – şi le vor împărtăşi acestora din experienţa profesională şi de viaţă, unul dintre poliţiştii care participă la acest proiect fiind chiar absolvent al Colegiului Economic Buzău.

Proiectul vine în întâmpinarea elevilor de a intra în contact cu specialişti din diferite domenii de activitate, de a le cunoaşte specificul activităţii şi poveştile de succes pentru a demonta stereotipurile asociate unor profesii.

Pe parcursul dialogului cu elevii, poliţiştii vor avea în vedere şi transmiterea unor recomandări preventive, în vederea informării asupra consecinţelor adoptării unor comportamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings