BIBLIOTECA VIE, A UNSPREZECEA EDIȚIE!

-DESPRE CE AU CITIT ELEVII COLEGIULUI ECONOMIC BUZĂU?

-DESPRE VIITOR ŞI PROFESIA PE CARE DORESC SĂ O URMEZE.

“Există o carte pentru fiecare moment de cumpănă în existenţa fiecăruia dintre noi. Nefericit cel care nu găseşte cartea potrivită la momentul potrivit.” [Adrian Pintea]

Joi, 16 februarie, elevii Colegiului Economic Buzău au citit 16 “cărţi vii” care poate le-au schimbat viaţa. O bibliotecă vie şi o şansă pentru 100 de elevi din clasele a XII a de a afla tot ce vor despre profesia dorită.

Aflată la a unsprezecea ediţie, Biblioteca Vie de anul acesta a reunit pe rafturile ei 16 de cărţi dintre cele mai interesante:Moroianu Constantin, Subinspector de Poliție Crăciun Gabriela, Vârlan Antonia, Plt. Adj. Goia Romică, Plt. Adj. Frățilă Sorin, Plt. Adj. Ioniță Cristian, Budău Robert, Alixăndrică Ștefania, necula Alexandru, Mărunțiș Andrei, Cîrlomăneanu Alexandru, Bădeanu Elvira, Stoicescu Angela, Ipate Adina, Guță laura, Filip Daniel.

Fiecare “carte” a avut o poveste personală, fiecare carte a prezentat o profesie. Elevii au “citit” despre ce înseamnă să fii: funcţionar bancar, economist, ofiţer, poliţist, antreprenor, manager, statistician asistent social. Cei peste 100 elevi participanţi au pus întrebări şi au aflat răspunsuri legate de profesia pe care şi-o doresc în viitor.

“Bibliotecari” în Biblioteca Vie au fost anul acesta: Lucia Olteanu, Cătălina Ileana Poştovei, Măriuca Vali Budău. Sunt cele care au ales cu multă grijă cărţile şi au îndrumat cititorii.

În intervenţia sa, doamna Olteanu Lucia, a menţionat:” Suntem la a zecea ediție de Bibliotecă Vie.  Mulţumim tuturor cărţilor care au răspuns chemării noastre, celor care ne sunt alături de 10 ani şi celor care sunt la prima participare! Sperăm că a fost o activitate benefică pentru cititori dar și pentru cărți. Avem convingerea că cititorii au fost implicați și că lectura a fost interesantă și eficientă pentru ei”.

Iată și câteva impresii ale elevilor participanți:

Bucătaru Elena: Foarte bine organizată, activitate, care cel puțin mie mi-a prins foarte bine, am primit niște informații valoroase, de la niște oameni foarte deschiși pentru a ne lămuri toate neclaritățile.
Dacă nu m-aș fi înscris mi-ar fi părut foarte rău..

Bîcîin Elena: A fost o activitate super interesanta. Am aflat multe lucruri despre domeniul pe care mi l am ales( armata), multe informații despre admitere pe care cel puțin eu nu le știam.  A fost atât de interesant încât nu știu când a trecut timpul. Mulțumesc pentru aceasta activitate frumoasa!

Tudor Alina: Din punctul meu de vedere,această activitate mi-a schimbat decizia în legătură cu ceea ce vreau sa fac după liceu și sa ma mai gândesc de 10 ori la toate opțiunile!Domnii de la armată au fost foarte amabili și ne-au prezentat foarte frumos tot ceea ce trebuie sa facem pentru a urma o carieră în cadrul militar!

Ivașcu Rareș: A fost foarte interesant . Astept cu nerabdare urmatoarea activitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings