BENONE SINULESCU LA…PROPRIUL FESTIVAL

Indragitul interpret Benone Sinulescu implineste marti, 23 mai, o varsta de invidiat (avea 24 de ani cand s-a nascut primarul Constantin Toma), ocazie cu care primeste drept „trofeu” Festivalul concurs de muzica populara „Benone Sinulescu”. Ce poate fi mai frumos decat un festival care sa-ti poarte numele…organizat cand te simti mai tanar ca oricand. Primul anunt despre festival a fost facut chiar de catre cel care va fi desemnat „Omul anului 2016”, in seara de 17 septembrie 2016, pe la ora 22.30, cand Anda si Mihai dansau hora miresei, apoi  anuntul a fost reluat in 12 noiembrie pe un post national de televiziune.

Asadar , buzoienii sunt invitați la Festivalul concurs de muzica populara „Benone Sinulescu”, la două zile pline de recitaluri în Piața Daciei, susținute de interpreți de muzică populară îndrăgiți. De retinut si faptul ca vor fi prezenti invitati din Australia, SUA si din multe tari europene, iar o televiziune din Italia va transmite in direct.

Festivalul-concurs de muzică populară ar urma să se desfășoare în perioada 27-28 mai 2017, pe trei secțiuni:  solişti vocali Grupa 1 de vârstă (concurenții cu vârste până în 12 ani);  solişti vocali Grupa 2 de vârstă (concurenții  cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani);  solişti vocali Grupa 3 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 16  și 30 ani.

Recitalurile personalităţilor artistice de marcă,  reprezentînd principalele zone folclorice din România și din diaspora, vor avea loc pe 27 și 28 mai, în Piața Daciei. Vor fi invitate personalităţi artistice reprezentând Muntenia, Oltenia, Banat, Ardeal, Moldova și Dobrogea, personalităţi care au avut colaborări fructuoase cu titularul festivalului.

Pentru această primă ediție, se doreste să susțină recitaluri  principalii colaboratori ai lui Benone Sinulescu:

 -Sâmbătă 27 mai 2017:  Elisabeta Turcu, Tiberiu Ceia, Lazăr Novak, Valeria si Traian Ilea, Angela Buciu, Mircea Sime, Maria Butaciu, Laura Lavric, Ionica Stan, Stefania Rareș, Ilie Caraș (Ucraina), Stefan Vlad, Cristian Popescu, Sorin Ghilea, Benone Sinulescu.

-Duminică 28 mai 2017: Spectacol al copiilor de la Ploaia de steluțe coordonați de Dan Negru, Vasilica Tataru, Lucia Dumitrescu, Nicolae Datcu, Emilia Dorobantu, Ghita Brancu, Maria Bandoiu, Florica Bradu, Mioara Velicu, Nicu Mâță, Nemuritorii, Gheorghe Zamfir, Benone Sinulescu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings