Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru o Europa Durabilă

 

Invitație eveniment

Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru o Europa Durabilă

Centrul de Informare Europe Direct Buzău vă invită să participați  miercuri 24.06.2020 orele 14:00, la evenimentul

Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru o Europa Durabilă

”Trebuie să protejăm munca depusă de fermierii noștri, care este esențială  pentru a le oferi europenilor alimente nutritive, sigure și la prețuri accesibile.” Președintele Comisiei  Europene Ursula von der Leyen – Prioritatea 1. Un pact ecologic european.

În cadrul întâlnirii, un reprezentant de seamă al Băncii de Resurse Genetice Vegetale – pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale domnul Constantin Vînătoru va susține o prezentare a acestei nou înființate instituții de interes mondial, a modului cum se va conserva patrimoniul genetic vegetal local și național, dintre care foarte multe soiuri aflate pe cale de dispariție.

Va fi evidențiată de asemenea importanța agriculturii ecologice, a promovării produselor ecologice și al modului de alimentație sănătos.

Prezentarea  va fi urmată de dezbateri ale temelor prezentate prin încurajarea unui dialog activ cu participanţii.

Informarea publicului ţintă va evidenția și oportunitatea pentru țările Uniunii Europene de a avea acces la material genetic protejat, garantat.

Evenimentul se va desfășura online pe platforma Zoom.

La eveniment vor participa cadre didactice  și reprezentanți ai societăților comerciale  buzoiene care vor primi datele de conectare la platformă.

Mesajul pe care dorim să-l transmitem participanţilor la eveniment  este:

“ Uniunea Europeană susține alimentația ecologică”.

Oricine este interesat de participarea la eveniment este rugat să ne contacteze pentru a primi datele de conectare la platformă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings