AUTOEVALUARE ON-LINE PRIVIND FONDURILE EUROPENE

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit pune la dispozitia beneficiarilor un sistem de informare on-autoevline privind derularea fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

 

Pe pagina oficiala de internet a APDRP, in cadrul sectiunii Autoevaluare este functional ‘Sistemul Expert‘ care este dedicat tuturor celor care acceseaza fonduri europene nerambursabile. Tot in cadrul acestei sectiuni sunt disponibile, incepand cu data de 22 iulie 2013, inca doua sisteme de consiliere on-line: ‘Tutoriale‘ si ‘Simulari‘.

Cu ajutorul tutorialelor si a simularilor, beneficiarii sunt informati in mod interactiv despre modalitatea de intocmire a Cererilor de Finantare, a Cererilor de Plata si asupra derularii proiectelor finantate prin PNDR.

Tutorialul este o aplicatie interactiva de informare, care faciliteaza intelegerea si derularea procedurii de achizitii pentru beneficiarii privati si a celei aferente beneficiarilor publici.

Aceste Tutoriale pot fi accesate si direct de catre cei care sunt hotarati deja asupra investitiei pe care doresc sa o realizeze prin PNDR, fara a mai trece prin etapa de consultare a Sistemului Expert.

 

Cei interesati vor putea parcurge on-line 5 astfel de lectii:

  1. intocmirea si depunerea dosarului Cererii de Finantare care presupune Investitii COMPLEXE (care prevad constructii-montaj)
  2. intocmirea si depunerea Dosarului Cererii de Finantare care presupune Investitii SIMPLE (care nu au prevazute lucrari de constructii-montaj)
  3. intocmirea si depunerea dosarului de Achizitii pentru beneficiarii PRIVATI
  4. intocmirea si depunerea dosarului de Achizitii pentru beneficiarii PUBLICI
  5. intocmirea si depunerea dosarului Cererii de PLATA.

 

Cu ajutorul simularilor, beneficiarii PNDR sunt informati asupra modalitatii concrete de intocmire a dosarului Cererii de Finantare si a dosarului Cererii de Plata. Totodata au posibilitatea de a realiza practic pasii care trebuie parcursi de la intocmirea si depunerea proiectului pana la finalizarea investitiei propuse.

Extinderea Portalului APDRP este determinata de o nevoie de informare cat mai complexa si o indrumare mai exacta a potentialilor beneficiari.

Suportul on-line oferit de APDRP este parte a proiectului P006/ 2012 ‘Informarea potentialilor beneficiari ai PNDR si dezvoltarea sistemului informatic de gestiune si instruire a angajatilor’, Componenta 1 ‘Elaborarea sistemului expert si a tutorialelor pentru informarea potentialilor beneficiari ai PNDR prin intermediul portalului web’ finantat prin Masura 511 – Asistenta Tehnica a PNDR.

Privacy Policy Settings