„APUS DE INFINIT”  PENTRU UNUL DINTRE COPIII MINUNE AI BUZAULUI

„In fiecare sambata seara de la 21:30 pana la 23:00, Sorin Saguna te invita la emisiunea care iti tine loc de club sau discoteca. Discutii libere, dedicatii, preferinte, mesaje si multa muzica buna. Acestea sunt ingredientele care iti vor prepara o seara perfecta alaturi de bunii tai prieteni.” Asa era prezentat mesajul prin care Sorin Saguna se adresa ascultatorilor fideli de la Radio Campus.

 

Sorin Şaguna a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, la un spital din Capitală, după o lungă şi grea suferinţă. Avea doar 25 de ani si patrunsese cu brio pe rampa ascensiunii actoricesti, De câteva luni, Sorin Şaguna era internat în spital, din cauza unei boli ciudate pentru care doctorii nu au avut un diagnostic precis.”Ultima variantă ar fi fost că a avut toxoplasmoză. A fost paralizat şi îşi revenise parţial, apoi a clacat, n-a mai luptat organismul. Era un spirit luptător de mic, foarte ambiţios, şi orgolios, în sensul bun. Un adevărat exemplu pentru generaţiile tinere. Mulţi aveau de învăţat de la el, chiar dacă erau mai mari decât el”, a spus un apropiat pentru DC News.

Nu stiu cine a fost apropiatul DC News care a spus ca Sorin Saguna „Era un spirit luptător de mic, foarte ambiţios, şi orgolios, în sensul bun. Un adevărat exemplu pentru generaţiile tinere”. Este un mare adevar ca Sorin Saguna nu avea astampar, nu putea sa stea, avea o ambitie fantastica si nu se oprea pana cand nu-si realiza visul. Pot spune, cu mana pe inima, ca Sorin Saguna a fost unul dintre copiii minune ai Buzaului. S-a format la Radio Campus unde a colaborat pana in anul doi de facultate.  Abia implinise zece ani, asta era in 1999, si era realizator de emisiuni pentru copii, in fiecare duminica dimineata. Lucra mult alaturi de fratele sau. In timp, Sorin a obtinut numeroase premii dintre care amintesc cel acordat de Centrul Cultural Filantropic”Sf.Parasheva”, Seminarul Teologic Buzau, concursuri nationale de creatie, Marele Premiu la Festivalul de teatru de la Sibiu si multe altele. Sorin Saguna a fost si membru al Consiliului Judetean al Elevilor. A fost unul dintre realizatorii patimasi de la Radio Campus. Imi amintesc ce explozie de bucurie manifesta atunci cand mi-a spus ca a fost la teatru si ca nu va renunta la emisiunile radio, venind cu propunerea pentru noua emisiune. Party FM a fost ultima emisiune realizata si prezentata de Sorin Saguna in fiecare sambata intre orele 21:30 – 00:00 la Radio Campus.

Sorin Saguna a publicat trei volume: „Pur…tu”-2007, „Apus de infinit”-2006 si „Dumnezeu pentru o clipa”, publicat in 2008.

Sorin Şaguna  absolvise Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti şi deja sorineljucase pe scenă alături de cei mai îndrăgiţi actori. Sorin Şaguna a intrat şi în sufletele celor ce îi admiră cariera şi nu oricum, şi nici oriunde, ci chiar pe micile ecrane, în producţia lui Caragiale “O noapte furtunoasă”, difuzată de TVR 2 de Sărbători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings