A AVEA 12 FRATI…

„A avea un frate este mai vital decat a avea un inger” spunea Nichita Stanescu, dar avea 12 frati…

În cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Buzău, luni au fost iniţiate demersuri pentru înfrăţirea a 12 comune buzoiene cu unităţi administrativ-teritoriale din Raionul Soroca, Republica Moldova.

Judeţul Buzău este „frate” cu Raionul Soroca din Republica Moldova din 1993. Acum, fratele cel mare mai are inca 12 frati pentru ca a venit rândul mai multor Unităţii administratv-teritoriale din judeţ să parafeze astfel de acorduri cu localităţi din raionul de peste Prut. Cu acest scop, o delegaţia numeroasă din care au făcut parte primari de comune din Raionul Soroca, însoţiţi de preşedintele şi membrii Consiliului Raional şi şefi de instituţii locale, s-a aflat la Buzău timp de două zile, unde s-a întâlnit cu conducerea judeţului şi cu primari buzoieni, în încercarea de a identifica oportunităţi comune de dezvoltare a localităţilor pe care le reprezintă.

Iata care sunt noile comune infratite: comuna Amaru -satul Băxani, comuna Cernăteşti-  comuna Schineni, comuna Chiliile -satul Egoreni, comuna Gura Teghii -comuna ­Oco­lina, comuna Largu – comuna Rublieniţa, comuna Măgura – comuna Dărcăuţi, comuna Pănătău – comuna Nimereuca, comuna Pietroasele – comuna Parcani, comuna Podgoria – satul Rudi, comuna Puieşti – comuna Bulboci, comuna Siriu – comuna Cosăuţi si comuna Zărneşti – comuna Vărăncău.

Consiliul Judeţean Buzău şi Raionul Soroca sunt înfrăţite de mai mulţi ani, iar între cele două localităţi există o strânsă relaţie de colaborare.

Iata ce scria prea din Moldova la jumatatea lunii trecute: „Președintele Consiliul Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a efectuat o vizită de lucru la Soroca, în cadrul căreia, a realizat o donație pentru Spitalul raional Soroca. Medicul șef interimar al spitalului, Angela Rusnac, a declarat pentru Observatorul de Nord, că “au fost donate trei incubatoare și trei injectomate, cu care a fost dotată Secția reanimare, terapie intensivă”. Potrivit specialistului, în urma discuției cu reprezentanții Consiliului județean din Buzău, în anul următor va fi alocată o sumă semnificativă de bani pentru îmbunățirea condițiilor din cadrul spitalului raional.”

De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a reiterat promisiunea ca utorităţile buzoiene vor continua să îmbunătăţească fondul de carte românească de la Soroca, unde vor ajunge alte câteva mii de volume prin intermediul Bibliotecii ,,Vasile Voiculescu“ din Buzău, care are de multă vreme o secţie la Soroca. De asemenea, prin intermediul Camerei de Comerţ şi Industrie Buzău va fi organizată o colecată de materiale de construcţii de la agenţi economici buzoieni, materiale care vor ajunge în localităţi din raionul de peste Prut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings