112, A DEPASIT CLASA ZERO

Numărul pan-european de urgenţă 112 a fost creat în 1991, iar din aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 sos112 a devenit operaţional în toată România. Începând cu anul 2008, „112” este unicul număr de urgenţă care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgenţă (ambulanţă, pompieri şi poliţie) în orice ţară a Uniunii Europene.

Numărul unic pentru apeluri de urgenţă „112” trebuie folosit doar atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate de urgenţă, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

35 de apeluri pe zi…

La „112” se sună doar atunci când aveţi cu adevărat o urgenţă.În anul 2012, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au intervenit pentru efectuarea de verificări cu privire la 12.934 de apeluri primite prin S.N.U.A.U. „112”, 6215 de intervenţii fiind în mediul urban şi 6719 în mediul rural.De asemenea, în luna ianuarie 2013, poliţiştii au intervenit pentru verificarea a 551 de apeluri primite prin „112”, în 4 de cazuri stabilind că aspectele semnalate nu se confirmă.

     Pentru marcarea Zilei Europene a Numărului Unic 112, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a gazduit peste 40 de elevi de la Şcoala „G.E. Palade” Buzău şi Şcoala nr. 11 Buzău, care au vizitat Centrul Operaţional al inspectoratului.

Elevii au avut posibilitatea să observe cum se desfăşoară activitatea în locul unde se recepţionează apelurile de urgenţă adresate Poliţiei şi de unde sunt coordonate echipajele direcţionate să intervină pentru verificarea apelurilor primite prin S.N.U.A.U. „112”.

Ce vor conduce vizitatorii…

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, a declarat, luni seară, la o emisiune la postul naţional de televiziune, că din 2015, toate maşinile noi care se vor vinde în ţările europene ar putea avea un dispozitiv care generează automat apelul la 112 în cazul unui accident grav, lucru stabilit prin “politica comunităţii europene”. Practic, elevii care au vizitat Centrul Operational 112, vor beneficia de serviciile de care amintea Marcel Opris.

Privacy Policy Settings