Ziua Națională a României, la Buzau

Consiliul Județean Buzău va oferi și în acest an, cu ocazia Sărbătoririi Zilei Naționale a României, o masă tradițională (3800 de porții – dintre acestea 800 sunt de post). Meniul este format din: iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă și băutură caldă, iar meniul de post va conține iahnie de fasole, plăcintă cu mere, chiflă și băutură caldă. În același timp, buzoienii se vor bucura și de un spectacol susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău. Acest eveniment va avea loc pe 1 Decembrie în Parcul Crâng, începând cu ora 11.00. De asemenea, pe 1 decembrie Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor fulare tricolor, cocarde, steaguri și baloane.

Iluminatul festiv

Zona Consiliului Județean Buzău și cea a Muzeului Județean Buzău vor fi înfrumusețate de cele două tuneluri de lumini. O noutate o reprezintă faptul că pe tunelul de lumini din fața Consiliului Județean Buzău a fost montat un sistem de sonorizare și iluminat festiv, astfel că buzoienii pot asculta colinde și se pot bucura de un joc de lumini pe ritmul muzicii.

De asemenea, clădirea Consiliului Judeţean va beneficia și anul acesta de un iluminat festiv special, asigurat printr-un sistem de proiecție. În perioada 01-06 decembrie va fi proiectat un mesaj dedicat Centenarului Marii Uniri.  Luminile de Crăciun vor fi aprinse în data de 1 decembrie, la ora 17.00.

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE CU PRILEJUL ZILEI NAŢIONALE

Pentru prevenirea oricăror incidente în trafic, conducătorii auto trebuie să circule cu prudenţă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri. 

În ziua de 1 Decembrie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, va fi restricţionat accesul autovehiculelor pe Calea Eroilor din municipiul Buzău.

Astfel, în contextul desfăşurării festivităţilor dedicate Zilei Naţionale a României, circulaţia autovehiculelor va fi restricţionată pe Calea Eroilor de la intersecţia cu Şoseaua Nordului până la intersecţia cu bulevardul Unirii. Aceleaşi măsuri vor fi luate pe bulevardul Mareşal Averescu, de la intersecţia cu strada Spiru C. Haret până la intersecţia cu bulevardul Unirii, restricţie valabilă doar pentru sensul de deplasare cartier Micro XIV – Unirii.

Mai multe echipaje de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Buzău vor acţiona în zonele respective, împreună cu poliţişti locali şi vor îndruma corespunzător conducătorii auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings