ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI în garnizoana Buzău

 

Vineri, 25 octombrie, zi de mare sărbătoare pentru Armata României, în a doua garnizoană ca mărime a țării, Buzăul, a avut loc ceremonia militară organizată cu acest prilej.

La Cimitirul Eorilor din municipiu, o mulțime de cetățeni, copii, militari activi, în rezervă și în retragere au fost alături de militari de Ziua Armatei. Invitați de seamă au ținut să aducă, prin cuvintele rostite, omagiile lor militarilor de ieri și de astăzi și instituției militare.

Astfel, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, prefectul județului, Carmen Ichim, s-au adresat asistenței, iar comandatul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Gheorghiță Vlad a dat citire mesajului ministrului Apărării Naționale cu acest prilej.

Ceremonialul a mai constat și într-un „Te Deum”, oficiat de un sobor de preoți, depuneri de coroane la Domul Central din Cimitirul Eroilor, încheindu-se, pe tonurile marșurilor cântate de muzica militară a garnizoanei, cu defilarea detașamentului de onoare.

Rând pe rând, în admirația și aplauzele numeroșilor participanți la ceremonie, plutoanele de paradă din unitățile militare din garnizoana Buzău, inclusiv un pluton echipat în ținuta purtată de militarii Regimentului 48 Infanterie din Primul Război Mondial, au dat onorul.

Festivitatea a fost punctul culminant al unei serii de manifestări organizate la nivelul garnizoanei Buzău pentru a marca Ziua Armatei, manifestări care se vor încheia în această seară cu retragere cu torțe a militarilor pe traseul Piața Dacia – Calea Eroilor – comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

La mulți ani militarilor, la mulți ani Armatei României!

 

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings