Viorele, ne auzi? Cine-i Vulturul ?

Cotidianul Opinia publica, in data de 4 noiembrie 1999, un materil care purta titlul “Fotbalul buzoian trebuie sa ajunga la un faliment pentru a renaste”. Editorialul era scris de maestrul Corneliu Stefan. Ca sa vedeti cata dreptate avea Cornaliu Stefan am sa redau cateva pasaje din editorialul publicat in urma cu 17 ani

…………..

“Clubul Gloria de astazi functioneaza ca pe vremea primilor secretari Tudor Postelnicu si Vasile Carolica, cand fiecare meci se desfasura, fara exceptie, pe un postament de aranjamente, cu spectatori si jucatori impartind Gloria unei fapte perpetue. O parte din regizorii minciunii de atunci se afla si azi la carma echipei, in timp ce o parte se gaseste in tabara opusa, marginalizata, ocupandu-se cu demascarea primilor. In afacerea clubului Gloria nu exista oameni corupti si oameni cinstiti, fiindca toti au fost contaminati de aceeasi boala fabricata de totalitarism……Nimic insa, in momentul de fata, nu poate salva situatia de la dezastru, atata timp cat oamenii si conceptia lor despre fotbal nu ies moral din comunism, cu alte cuvinte nu dispar…..Mai toate meciurile par piese scrise dinainte, iar fotbalistii platiti dupa contributia la spectacol….Ar trebui sa dorim ca Buzaul sa retrogradeze cat mai repede pentru ca societatea sa se alarmeze si sa elimine treptat si acest gunoi moral.”

Cata dreptate avea marele ziarist! Nimeni nu l-a ascultat pentru ca nu avea interes. Consecinte:

  1. Dupa 17 ani, Gloria Buzau va intra in faliment. Atat de mult s-a scris in perioada surogat de insolventa incat buzoienii par sa nu mai acorde nicio atentie evenimentului.

2.Constantin Boscodeala aflat pe post de Postelnicu si Carolica a fost scos pe tusa definitiv de dosarul “Gloria”

  1. Judecatorul Irimia, cel care a instrumentat dosarul “Gloria” a fost exclus din magistratura?
  2. Datorii totale de peste 11 miliarde de lei vechi.

5.Gheorghe Pana, care a fost si inainte si dupa, nu mai zice nimic.

  1. Dan Tulpan a luat pozitia strutului

7 Ion Viorel a iesit mot in fata si arunca pisica in curtea altora. Oare cine se batea cu pumnii in piept ca indeplineste inalta functie de manager general la Gloria ? Viorele nu ne mai dribla! Dupa ce ti-ai tradat, ca ultima…,  si cel mai bun prieten, un om cu un caracter deosebit de la care aveai multe de invatat, mai poate cineva sa te creada?  Adevarat graieste un proverb: Cine se aseamana se aduna!

8.Unde si cine-i Vulturul ? Poate ne spune Viorel!

Era un personaj la Gloria căruia i se spunea Vulturul care deşi nu semna nicio hârtie avea întotdeauna atât primul cît şi ultimul cuvânt de spus. Nimic nu se făcea făra el”.(Prosport,7 ian 2013, Adi Soare interviu cu  George Timis)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings