120 de milioane de euro, pentru investiții

Buzăul a primit 120 de milioane de euro, pentru investiții, în timpul guvernării PSD

 

Județul Buzău a atras investiții în valoare de peste 538 milioane de lei (circa 120 milioane de euro) prin Programul Național de Dezvoltare Locală, fondurile fiind destinate lucrărilor de introducere și modernizare a rețelei de apă – canal, pentru  reabilitarea infrastructurii de transport și pentru modernizarea de școli și grădinițe.

 

”Buzăul are nevoie de modernizare, atât în mediul urban dar, mai ales, în mediul rural. Avem nevoie de drumuri mai bune, de rețele de apă – canal, de școli și grădinițe care să ofere copiilor noștri condiții normale. Am atras fonduri importante, fonduri care au reprezentat un ajutor însemnat pentru fiecare comunitate. Am reușit, astfel, să asfaltăm drumuri, să modernizăm localitățile buzoiene. Mai sunt încă multe lucruri de făcut, dar am pornit pe drumul cel bun și nu trebuie să ne oprim acum”, a declarat Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 

Mai mult de jumătate dintre fondurile alocate de Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală au fost direcționate pentru refacerea și modernizarea drumurilor.

 

”Am reușit să refacem o parte din rețeaua de drumuri. Consiliul Județean are în administrare drumurile județene, iar drumurile comunale aparțin primăriilor. Pentru drumurile județene, am stabilit deja lucrările care vor începe în perioada imediat următoare. Vreau să refacem drumurile cele mai circulate, precum și pe cele cu potențial turistic. În afară de fondurile proprii, sau de cele guvernamentale, vom atrage și fonduri europene. Pentru acestea, avem deja în pregătire documentația și vom depune proiectele imediat ce vor fi deschise apelurile”, a spus Petre Emanoil Neagu.

 

În același timp, lucările începute și abandonate la școli și grădinițe au fost reluate, iar obiectivele finalizate.

 

În total, în ultimii patru ani, din fonduri proprii sua guvernamentale, au fost construite, reabilitate sau au primit dotări școli și grădinițe din Pogoanele, Beceni, Bisoca, Blăjani, Boldu, Brădeanu, Buda, Cernătești, Chiliile, Ghergheasa, Glodeanu Sărat, Grebănu, Gura Teghii, Largu, Lopătari, Luciu, Măgura, Mânzălești, Merei, Mihăilești, Odăile, Pardoși, Poșta Câlnău, Săgeata, Săhăteni, Săpoca, Sărulești, Smeeni, Ulmeni, Vadu Pașii, Viperești.

 

”Trebuie să continuăm să investim, să modernizăm fiecare comunitate, pentru a crește nivelul de trai pentru fiecare buzoian. Suntem pe drumul cel bun!”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings