UCISI DE TALIBANI

În timpul unui antrenament, doi talibani care purtau uniforme ale poliţiei afgane au deschis focul asupra miliarilor noştri, potrivit unei precizări a misiunii NATO în Afganistan, la solicitare. În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniţi, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi imediat la spitalul militar cel mai apropiat. ”Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă şi urmează să fie transferat la un spital din Germania”, se arată într-un comunicat al MApN

Militarii Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu, ambii din Buzău, de la Forțele pentru operații speciale –UM 1010 Crâng, participau la un antrenament cu militarii afgani. Bogdan Dragomir, al treilea militar buzoian ranit in Afaganistan se afla internat intr-un spital din Germania.
Iulian  Dumitrescu avea 33 de ani şi plecase pentru a doua oară în Afganistan. Urma să se recăsătorească în toamna acestui an şi strângea bani ca să-şi termine casa şi să-şi poată face nunta. Era singurul sprijin pentru părinţii lui. Familia plutonierului spune că tânărul era devotat carierei militare şi urmase cursuri de scafandru ca să fie bine pregătit pentru misiunile din teatrele de război.
Adrian Vizireanu era la prima misiune în acest teatru de operațiuni. În vârstă de 36 de ani, militarul era căsătorit și nu avea copii. El locuia împreună cu soția în orașul Buzău. Camaradul său, Iulian Dumitrescu, era de fel din Smeeni.

 

Bogdan Dragomir a plecat în aceeaşi misiune cu prietenul său Iulian Dumitrescu şi sâmbătă dimineaţă a fost grav rănit. Bunica militarului a suferit un şoc când a auzit de suferinţa nepotului ei. Tânărul de 26 de ani a urmat cariera de militar datorită fratelui mai mare care lucrează în aceeaşi unitate de operaţii speciale din Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings